• Business

    Mytilineos: Αύξηση της τιμής στόχου και των προβλέψεων για τα κέρδη από την Edison

    • NewsRoom


    Σε αύξηση της τιμής στόχου αλλά και των προβλέψεων για την κερδοφορία της εταιρείας Mytilineos τις χρήσεις 2022, 2023 και 2024 προχώρησε η Edison.

    Συγκεκριμένα, διατύπωσε τιμή στόχο τα 28 ευρώ από 27 ευρώ που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

    Η Edison επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της στην σταθερά ανοδική πορεία της Mytilineos, κάτι που άλλωστε δείχνουν όλα τα πρόσφατα reports, καταδεικνύοντας και την πεποίθηση ότι η εταιρεία πλέον έχει αλλάξει league και οι επιδόσεις της θα κινούνται σταθερά σε αυτά τα επίπεδα.

    Βασικό άξονα της ανάλυσής της αποτελεί η διορατικότητα που έχει επιδείξει η διοίκηση της εταιρείας τα προηγούμενα έτη.

    Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην ανάλυση, η Mytilineos για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο σημειώνει ισχυρές επιδόσεις με βασικό άξονα την «πράσινη» ενέργεια και τη Μεταλλουργία, ενώ στο τελευταίο τρίμηνο βελτίωσε τις επιδόσεις της σε όλους του Τομείς δραστηριότητας της.

    Ο αναλυτής της Edison περιμένει πως η απόδοση της εταιρείας τα επόμενα τρίμηνα και έτη θα παραμείνει εξίσου δυναμική.

    Παράλληλα τονίζει ότι παρά τις υψηλές επενδύσεις η μόχλευση της εταιρείας παραμένει χαμηλή και αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες, λόγω των σταθερά ισχυρών ταμειακών ροών.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο. Τα EBITDA αυξήθηκαν από 86 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2021 σε 240 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2022 και τα καθαρά έσοδα ανήλθαν από 38 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2021 σε 146 εκατ. ευρώ το φετινό τρίτο τρίμηνο. Αυτή η ανάπτυξη οφείλεται στις επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει η διοίκηση της εταιρείας.

    Τα τρία τελευταία χρόνια, η Mytilineos έχει επενδύσει 1 δισ. ευρώ, κυρίως σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την ενεργειακή μετάβαση. Αυτό την έχει βοηθήσει να βρεθεί σε καλύτερη θέση έναντι των ανταγωνιστών της.

    Διαβάστε ακόμη:

    MYTILINEOS: Σημαντική αύξηση μεγεθών 9μήνου – Εκτόξευση του κύκλου εργασιών στα 4,57 δισ.



    ΣΧΟΛΙΑ