• Business

    Μπουλούτας – Φόρος: Με απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης είμαστε αθώοι

    Ευθύμιος Μπουλούτας

    Ευθύμιος Μπουλούτας. Ελλάκτωρ


    Την αθωότητά τους για την υπόθεση απομείωσης της υπεραξίας των ελληνικών εργασιών στα αποτελέσματα του εννεαμήνου του 2011 της Λαϊκής Τράπεζας, διατρανώνουν οι κ.κ. Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος, επικαλούμενοι σχετική απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

    “Με απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης είμαστε αθώοι”, αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα δύο πρώην στελέχη της Λαϊκής, οι οποίοι καλούνται να δικαστούν στην Κύπρο για την ίδια υπόθεση, τονίζοντας παράλληλα πως είναι “θέμα χρόνου και διαδικασίας πλέον να τερματισθεί η άδικη ταλαιπωρία μας”.

    Ο Ευθύμιος Μπουλούτας, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας και ο Μάρκος Φόρος, ο οποίος χρημάτισε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Λαϊκής, κατηγορούνταν συγκεκριμένα ότι κατά την παρουσίαση των οικονομικών δεδομένων της Λαϊκής Τράπεζας για το εννεάμηνο του 2011, δεν ενημέρωσαν το κοινό, όπως όφειλαν, για την απομείωση της υπεραξίας της τράπεζας. Ειδικότερα, ενώ γνώριζαν λόγω των θέσεων που κατείχαν στη Λαϊκή ότι υπήρχε απομείωση σημαντικού μέρους των εργασιών της τράπεζας, παρέλειψαν να το ανακοινώσουν στο κοινό.

    Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν αναλυτικά τα εξής:

    “Εξεδόθη χθες, 21/6/2016, από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών απόφαση αρχειοθέτησης της ιδίας υπόθεσης (απομείωση υπεραξίας των ελληνικών εργασιών στα αποτελέσματα του εννεαμήνου του 2011 της Λαϊκής Τράπεζας) για την οποία καλούμεθα να δικαστούμε στην Κύπρο!

    Σύμφωνα με την Ελληνική Δικαιοσύνη λοιπόν, όπως άλλωστε ήταν και η πεποίθηση όλων των ανθρώπων που είναι σχετικοί με τον τραπεζικό χώρο και τις αντίστοιχες διαδικασίες, είμαστε αθώοι, δεν έχουμε διαπράξει κανένα ποινικό αδίκημα.

    Σε εφαρμογή της ανωτέρω απόφασης και του Ευρωπαϊκού δεδικασμένου το οποίο πλέον προκύπτει, είναι θέμα χρόνου και διαδικασίας ενώπιον των Κυπριακών δικαστηρίων ή/και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή/και του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, ώστε να τερματιστεί η άδικη δυσφήμιση και ταλαιπωρία που έχουμε υποστεί τόσο εμείς προσωπικώς όσο και οι οικογένειές μας”.



    ΣΧΟΛΙΑ