• Business

    Moody’s: Κώδωνας κινδύνου για την παγκόσμια ανάπτυξη οι πιθανοί δασμοί των ΗΠΑ στην αυτοκινητοβιομηχανία

    • NewsRoom
    moodys

    Moody’s


    Σοβαρό κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία θα αποτελέσει μια πιθανή επιβολή δασμών, από πλευράς των ΗΠΑ, προς την αυτοκινητοβιομηχανία, εκτιμά ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s. Ο οίκος υποστηρίζει συγκεκριμένα, ότι ένα τέτοιο σενάριο θα αποτελούσε βόμβα για την παγκόσμια ανάπτυξη, βάζοντας φρένο στη δυναμική των οικονομιών της Γερμανίας, της Ιαπωνίας και της Κορέας.

    Η οικονομία της Κίνας, ωστόσο, όπως εκτιμά ο οίκος θα επηρε αστεί λιγότερο από μια τέτοια κίνηση, αφού οι εξαγωγές οχημάτων της χώρας ήδη υπόκεινται σε εμπορικούς περιορισμούς, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται σε έκθεση του Moody’s, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η εκτίμηση ότι σε γενικές γραμμές η ενέργεια αυτή θα είναι πιστωτικά αρνητική για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

    Όπως ανέφερε η Έλενα Ντούγκαρ, υψηλόβαθμο στέλεχος του οίκου, «Οι περιορισμοί στο εμπόριο αυτοκινήτων θα προκαλέσουν ευρύτερο πλήγμα στις επιχειρήσεις και την καταναλωτική εμπιστοσύνη παγκοσμίως σε μια ήδη επιβραδυνόμενη παγκόσμια οικονομία».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Moody’s: Πόσο κοντά είναι η επόμενη ύφεση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Moody’s: Γιατί οι τράπεζες θα ωφεληθούν από το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Moody’s αναβαθμίζει τα καλυμμένα ομόλογα των ελληνικών τραπεζών



    ΣΧΟΛΙΑ