• Business

    Μυτιληναίος: Mνημόνιο συνεργασίας στο Ιράν για εξαγωγές αλουμίνας

    Ευάγγελος Μυτιληναίος,. Επικεφαλής ομίλου Μυτιληναίος


    Μνημόνιο συνεργασίας για εξαγωγές αλουμίνας από την Αλουμίνιο της Ελλάδας υπεγράφη στο πλαίσιο των επαφών του ομίλου Μυτιληναίος στο Ιράν, συμφωνία που ανοίγει νέους δρόμους εξαγωγών στο Ιράν ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει και την παροχή τεχνογνωσίας στην ιρανική εταιρεία αλουμινίου.

    Δεν ήταν όμως η μόνη επιτυχία του ομίλου στο Ιράν, αφού και η ΜΕΤΚΑ συμφώνησε προκαταρκτικά για την κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ιράν, ενώ και η M&M Gas προχώρησε σε διερευνητικές συζητήσεις για τη μεταφορά φυσικού αερίου σε μορφή LNG.

    Όπως είχε γράψει πρώτο το www. mononews.gr η άρση του εμπάργκο στο Ιράν δημιουργεί μια σημαντική ευκαιρία για τη ΜΕΤΚΑ και όλο τον όμιλο Μυτιληναίου  καθώς δημιουργεί συνθήκες για κατασκευή μεγάλων έργων τόσο για την κατασκευή μονάδων ενέργειας, όσο και για συνεργασίες στο χώρο του φυσικού αερίου και του αλουμινίου. Όπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας, γίνονται διερευνητικές επαφές, καθώς τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι θα γίνουν μεγάλα έργα δημιουργώντας πολλαπλές ευκαιρίες ανάπτυξης νέων δραστηριοτήτων.

    Ταυτόχρονα, η εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμά ότι μπορεί και το 2016 να αναλάβει και πρόσθετα έργα στην Αφρική, ανεβάζοντας το συνολικό ανεκτέλεστο του έτους που σήμερα ανέρχεται στα 450 εκ. ευρώ.

    Σημειώνεται ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή περιορίζουν την ανάπτυξή της στην περιοχή και ήδη το 2015 λειτούργησε σαν αντιστάθμισμα η Αφρική, όπου η εταιρεία ενίσχυσε την παρουσία της αναλαμβάνοντας έργο στην Γκάνα.



    ΣΧΟΛΙΑ