• Business

    Μίλτος Καμπουρίδης: Κατέθεσε αγωγή κατά της Dolphin Capital Investors – «Παράνομη η καταγγελία της σύμβασης»

    • NewsRoom
    Μίλτος Καμπουρίδης, Managing Partner Dolphin Capital Investors

    Μίλτος Καμπουρίδης, Managing Partner Dolphin Capital Investors


    Η Dolphin Capital Partners του Μίλτου Καμπουρίδη κατέθεσε αγωγή εναντίων της Dolphin Capital Investors, ρευστοποίησε το σύνολο των μετοχών που κατείχε σε αυτή, και ανακαλεί τα δικαιώματα χρήσης του εμπορικού σήματος «Dolphin Capital» από την εισηγμένη εταιρεία

    Η Dolphin Capital Partners («DCP») του Μίλτου Καμπουρίδη, προέβη σε νεότερη ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου σχετικά με τις πρόσφατες αντισυμβατικές και παράνομες ενέργειες της Dolphin Capital Investors («DCI») η οποία είναι αναρτημένη στο: https://www.londonstockexchange.com/news-article/market-news/response-to-statement-by-dolphin- capital-investors/15911680

    Συνοπτικά, οι δικηγόροι της DCP (Covington & Burling LLP – www.cov.com) κατέθεσαν στις 6 Απρίλιου 2023, αγωγή ενώπιον του αρμοδίου Aνώτατου Δικαστηρίου της Αγγλίας (High Court of Justice) εναντίον της DCI, μέσω της οποίας η DCP διεκδικεί την καταδίκη της DCI σε δήλωση αποκατάστασης της πραγματικότητας, ότι δηλαδή δεν έχει υπάρξει καμία παράβαση της Σύμβασης Διαχείρισης Επενδύσεων από την DCP και ότι η καταγγελία της εν λόγω σύμβασης από την DCI είναι παράνομη. Περαιτέρω, η DCP διεκδικεί την πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών της DCI προς αυτή αλλά και χρηματικές αποζημιώσεις προς αποκατάσταση της οποιασδήποτε ζημίας και διαφυγόντων κερδών.

    Τέλος, η DCP είναι η μόνη νόμιμη κάτοχος του εμπορικού σήματος «Dolphin Capital» και δεν θα επιτρέψει τη συνέχιση της χρήσης του από την DCI (και τις θυγατρικές της).

    Παράλληλα, η DCP προέβη στην ρευστοποίηση του συνόλου των μετοχών που κατείχε στην DCI (9.73%), καθώς δεν διατηρεί πλέον ουδεμία εμπιστοσύνη στην ικανότητα των υφισταμένων διευθυντών της DCI να ασκήσουν ορθή και αποτελεσματική διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων της DCI και να φέρουν εις πέρας το επιχειρηματικό της πλάνο.

    Η DCP και ο Μίλτος Καμπουρίδης δηλώνουν ότι θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες περαιτέρω ενέργειες που τυχόν απαιτηθούν για την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων και της φήμης τους, τόσο εναντίον της DCI όσο και των διευθυντών αυτής.

    Η Dolphin Capital Partners μέσω της ανακοίνωσης της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η ίδια είναι ο μοναδικός δικαιούχος του εμπορικού σήματος και των εμπορικών ονομάτων Dolphin Capital και δεν επιτρέπει χρήση τους από την DCI (και τις θυγατρικές της) μετά από μεταβατική περίοδο 30 ημερών από την ημερομηνία καταγγελίας.

    Επίσης, καθιστά σαφές ότι αντικρούει σθεναρά όλους τους ισχυρισμούς που προβάλλει η DCI.

    Υπενθυμίζεται ότι η διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησε τον Μάρτιο, όταν η Dolphin Capital Investors ανακοίνωσε τη λύση της σύμβασης της με την Dolphin Capital Partners.

    Σύμφωνα με τη τότε χρηματιστηριακή ανακοίνωση, η Dolphin Capital Investors ισχυρίστηκε ότι υπέπεσε στην αντίληψη της μία μη δημοσιοποιημένη συμφωνία προαίρεσης με τον αγοραστή του Amanzoe Resort στο Πόρτο Χέλι, την ίδια στιγμή που η εταιρεία πούλησε το μερίδιό της στο θέρετρο, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί στις 2 Αυγούστου 2018.

    Για αυτό το λόγο απομακρύνθηκε από τη θέση του διευθυντή της εταιρείας ο Μίλτος Καμπουρίδης, συνιδρυτής και managing parntner της Dolphin Capital Partners.

    Διαβάστε επίσης

    Μύλος με τη συμφωνία του Μ. Καμπουρίδη για την πώληση του Amanzoe στη Grivalia



    ΣΧΟΛΙΑ