• Business

    Microsoft (Satya Nadella): Στόχος για έσοδα 500 δισ. δολάρια μέχρι το 2030

    • NewsRoom
    Satya Nadella, CEO Microsoft

    Satya Nadella, CEO Microsoft


    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella είπε σε συναδέλφους, στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, πέρυσι, ότι η εταιρεία λογισμικού στοχεύει να πετύχει έσοδα 500 δισ. δολάρια μέχρι το οικονομικό έτος 2030, υπερδιπλασιάζοντας το τρέχον μέγεθός της.

    Όπως αναφέρει το CNBC, τα σχόλια αυτά, που υποδεικνύουν ετήσια αύξηση των εσόδων της εταιρείας κατά τουλάχιστον 10%, εμφανίστηκαν σε ένα σημείωμα που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα στο πλαίσιο της ακρόασης της Microsoft στο ομοσπονδιακό δικαστήριο σχετικά με την εξαγορά της Activision Blizzard που εκκρεμεί.

    Η Microsoft, μια από τις εταιρείες με την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στον κόσμο, δεν συνηθίζει να δημοσιοποιεί οικονομικές προβλέψεις για το μέλλον. Στην τελευταία της ανακοίνωση για τα κέρδη, η εταιρεία παρείχε εκτιμήσεις μόνο για την τρέχουσα περίοδο, που είναι το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο.

    Σύμφωνα με το άρθρο του CNBC, στα αρχεία του δικαστηρίου και συγκεκριμένα σε ένα memo 15 σελίδων, αναφέρονταν ότι ο Nadella είπε ότι η Microsoft στοχεύει να πετύχει τον στόχο της για το 2030 «εφαρμόζοντας μια εξελισσόμενη στρατηγική που είναι προσανατολισμένη στην ανάπτυξη και συνάδει με τη διαρκή αποστολή και τον πολιτισμό μας».

    Παρουσίασε επίσης μια πρόβλεψη για τις αποδόσεις των μετόχων, οι οποίες θα δοθούν με τη μορφή μερισμάτων και εξαγορών.

    «Πιστεύουμε ότι αυτή η φιλοδοξία και η προσέγγιση θα μας βοηθήσουν να προσφέρουμε ετήσιες αποδόσεις άνω του 10% στους μετόχους μας σε αυτό το χρονικό πλαίσιο», έγραψε ο Nadella στο έγγραφο με ημερομηνία 7 Ιουνίου 2022, εβδομάδες πριν από το τέλος του οικονομικού έτους.

    Ο CEO του αμερικανικού κολοσσού περιέγραψε έναν στόχο «20/20», που συνεπάγεται αύξηση εσόδων 20% σε ετήσια βάση και παράλληλη αύξηση 20% των λειτουργικών εσόδων για το οικονομικό έτος 2022 και τα επόμενα έτη.

    Για το 2022, η Microsoft εμφάνισε ανάπτυξη κατά 18%, με τα έσοδα της να ανέρχονται στα 198,27 δισεκατομμύρια δολάρια και άνοδο 19% στα λειτουργικά έσοδα.

    Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική αρχή προστασίας του ανταγωνισμού (FTC) έχει ζητήσει από ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο να αναστείλει προσωρινά την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft έναντι 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Διαβάστε ακόμη:

    ΗΠΑ: Η αρχή ανταγωνισμού ζητά να ανασταλεί η εξαγορά της Activision από τη Microsoft

    Η Google καταγγέλλει τη Microsoft για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στο cloud

    Οι business των Ράιαν Ρέινολντς και Τζέρι Καρντινάλε της Μίλαν με τη Formula 1

     



    ΣΧΟΛΙΑ