• Business

    Η Google καταγγέλλει τη Microsoft για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στο cloud

    Google

    Google


    Καταγγελία κατά της Microsoft, στην οποία την κατηγορεί ότι εκμεταλλεύτηκε την κυριαρχία της στον κλάδου του εταιρικού λογισμικού προκειμένου να ωθήσει πελάτες προς τις δικές της υπηρεσίες “υπολογιστικού νέφους” (cloud), υπέβαλε επίσημα την Τρίτη η Alphabet, μητρική της Google, στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του The Information που επικαλείται το Reuters.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Google υποστηρίζει ότι η Microsoft χρησιμοποίησε τις συμβάσεις αδειοδότησης του λογισμικού Office 365 προκειμένου να δεσμεύσει πελάτες, μέσω ξεχωριστών συμβάσεων, να κάνουν χρήση της υπηρεσίας cloud Azure.

    Η αγορά cloud computing των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το Reuters, κυριαρχείται από τέσσερις παρόχους και συγκεκριμένα από τις Microsoft, Google, Amazon και Oracle.

    Εν τω μεταξύ, τον Μάρτιο, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ είχε κάνει γνωστό ότι αναζητά πληροφορίες από το κοινό σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές που ακολουθούν οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών υπολογιστικού νέους, όπως λεπτομέρειες σχετικά με την επιρροή τους στην αγορά, τον ανταγωνισμό και τυχόν ζητήματα ασφαλείας.

    Ούτε η Google, ούτε η Microsoft ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα του Reuters να σχολιάσουν το θέμα.

     Διαβάστε επίσης

    Lamda: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

    Ideal: Στις 20/7 η ΓΣ για την ΑΜΚ υπέρ των μετόχων της attica stores

    Bitcoin: Άλμα 10% – Μια ανάσα από την επιστροφή στα 30.000 δολάρια

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων

     



    ΣΧΟΛΙΑ