• Business

    Οι business των Ράιαν Ρέινολντς και Τζέρι Καρντινάλε της Μίλαν με τη Formula 1

    • Bloomberg
    Ο ηθοποιός Ράιαν Ρέινολντς και ο ο ιδιοκτήτης της Μίλαν, Τζέρι Καρντινάλε

    Ο ηθοποιός Ράιαν Ρέινολντς και ο ο ιδιοκτήτης της Μίλαν, Τζέρι Καρντινάλε


    H στροφή της Renault στην επέκταση της επιχείρησής της στα σπορ αυτοκίνητα και την ηλεκτροκίνηση έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, με διάσημα ονόματα να ηγούνται μιας ομάδας που θα αγοράσουν έναντι 200 εκατ. ευρώ το 24% της Alpine Racing Ltd.

    Πρόκειται για τη μονάδα που διευθύνει τις δραστηριότητες της Alpine στη Formula 1, με τον διάσημο ηθοποιό του Χόλιγουντ, Ράιαν Ρέινολντς και τον Τζέρι Καρντινάλε, ιδρυτή του fund RedBird Capital Partners και ιδιοκτήτη της Μίλαν να ηγούνται της ομάδας επενδυτών που αναλαμβάνει μερίδιο στην Alpine.

    Τα σχέδια της Renault

    Η ευρωπαϊκή εταιρεία αυτοκινήτων, η οποία σχεδιάζει την επέκτασή της στην Αμερική, αναπτύσσει μία σειρά ηλεκτρονικών οχημάτων, με επτά μοντέλα. Το πρώτο θα είναι το αυτοκίνητο πόλης Α290, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος και θα ακολουθεί το crossover μοντέλο το 2025.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Luca de Meo, επιδιώκει να ισχυροποιήσει το προφίλ του εμπορικού σήματος, έχοντας στόχο την επέκταση της εταιρείας στα σπορ αυτοκίνητα και την είσοδο της στην ηλεκτροκίνηση, ενώ και οι προσπάθειες της Formula 1 αποτελούν βασικό στοιχείο της στρατηγικής του.

    Οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι οι αγορές με οι αγορές στις οποίες στοχεύει η Renault, με έσοδα 8 δισ. ευρώ. Και το deal της πώλησης της δίνει πρόσβαση σε μία ομάδα έμπειρων επενδυτών και τη δυνατότητα για να δυναμικό franchise της μονάδας της που δραστηριοποιείται στη Formula 1.

    Οι προσδοκίες

    Με τη συμφωνία η Alpine αποκτά πρόσβαση σε μια έμπειρη ομάδα επενδυτών. Η RedBird, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τομείς όπως ο αθλητισμός και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, ηγήθηκε της εξαγοράς της Μίλαν ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ πέρυσι και κατέχει επίσης τη γαλλική ποδοσφαιρική ομάδα Toulouse FC.

    Για τον διάσημο ηθοποιό του Χόλιγουντ, Ράιαν Ρέινολντς, στόχος είναι να επεκτείνει τις επενδύσεις του στον αθλητικό χώρο. Το 2021 αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας AFC Wrexham, μέσω του Maximum Effort Investments, το οποίο διοικεί μαζί με τον ηθοποιό Ρομπ Μακέλενεϊ  και πλέον ανοίγει τον δρόμο και για τη Formula 1.

    Για το Bloomberg, η φιλοδοξία της Alpine να επεκταθεί με την ανάπτυξη επτά μοντέλων και με στόχο στα έσοδα 8 δισ. ευρώ έως το 2030 είναι υπερβολικά αισιόδοξη, δεδομένου ότι οι πωλήσεις της ήταν 3.546 αυτοκίνητα το 2022.

    «Παρόλο που το brand απέκτησε κάποια φήμη τη δεκαετία του 1980, οι γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες δεν έχουν ακόμη καταφέρει να εισχωρήσουν ουσιαστικά στην premium κατηγορία», αναφέρει.

    Διαβάστε επίσης:

    Peter Marino: Ποιος είναι ο εκκεντρικός αρχιτέκτονας που ήρθε στην Αθήνα καλεσμένος του Γιάννη και της Δήμητρας Κούστα

    Mytilineos: Ομόλογο 300 έως 500 εκατ. ευρώ για αναχρηματοδότηση και επενδύσεις

    Intrakat: Τρία εκατ. μετοχές απέκτησε η Winex του Αλέξανδρου Εξάρχου



    ΣΧΟΛΙΑ