• Ναυτιλία

    Η Maersk εγκαθιστά το Starlink του Έλον Μασκ σε 300 πλοία της

    Vincent Clerc, CEO της ναυτιλιακής Maersk

    Vincent Clerc, CEO της ναυτιλιακής Maersk


    Η Maersk, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στις θαλάσσιες μεταφορές στον κόσμο πίσω από την MSC, συμμαχεί με τον αμερικανό δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ.

    Ο ναυτιλιακός γίγαντας της Δανίας ανακοίνωσε τη συνεργασία του με το σύστημα Starlink, τον πρωτοποριακό δορυφορικό αστερισμό του Διαδικτύου που αναπτύχθηκε από την αμερικανική SpaceX που ιδρύθηκε και ελέγχεται από τον Musk.

    Τα περισσότερα από 330 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που εκμεταλλεύεται η Maersk θα εγκαταστήσουν το Starlink, με τη δυνατότητα να έχουν internet υψηλής ταχύτητας άνω των 200 Mbps.

    Η συμφωνία έρχεται μετά από μια επιτυχημένη πιλοτική περίοδο κατά την οποία τα μέλη του πληρώματος από περισσότερα από 30 πλοία της Maersk είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την τεχνολογία Starlink, λαμβάνοντας πολύ θετικά σχόλια.

    «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε το ταξίδι μας με το Starlink για να παρέχουμε συνδεσιμότητα αιχμής στους συναδέλφους μας, λέει ο Leonardo Sonzio, Επικεφαλής Διαχείρισης και Τεχνολογίας Στόλου στη Maersk. Η συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας θα επιτρέψει στους συναδέλφους μας στη θάλασσα να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τους αγαπημένους τους ενώ βρίσκονται στη θάλασσα. Θα οδηγήσει επίσης στην επέκταση των απρόσκοπτων λύσεων cloud, επιτρέποντας στο όραμά μας να ψηφιοποιήσει τις λειτουργίες των πλοίων μας».

    Διαβάστε επίσης

    SeaJets: Το Champion Jet 1 μεταβαίνει στη Χάιφα για να μεταφέρει εγκλωβισμένους τουρίστες στην Κύπρο

    Ιωάννης Παππάς: Επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας σε Βόλο, Σκόπελο και Σκιάθο

    Νίκος Τσάκος: Η ΤΕΝ έχει εξασφαλίσει έσοδα $2,5 δισ.



    ΣΧΟΛΙΑ