• Business

    Microsoft: Εξετάζει επένδυση 10 δισ. δολ. σε υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης

    • Bloomberg
    Satya Nadella, CEO Microsoft

    Satya Nadella, CEO Microsoft


    Η Microsoft Corp. βρίσκεται σε συζητήσεις για επένδυση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην ιδιοκτήτρια εταιρεία της viral υπηρεσίας τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT, ανέφερε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Semafor, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

    Ο αμερικανικός κολοσσός λογισμικού βρίσκεται σε συνομιλίες για να συμμετάσχει σε έναν γύρο χρηματοδότησης μαζί με άλλες εταιρείες venture που θα μπορούσαν να αποτιμήσουν την OpenAI σε περίπου 29 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Semafor. Τα έγγραφα που στάλθηκαν στους επενδυτές είχαν στόχο το κλείσιμο της συμφωνίας το τέλος του 2022, πρόσθεσε.

    Το ChatGPT είναι ένα chatbot που κυκλοφόρησε από την OpenAI τον Νοέμβριο του 2022 και έχει προκαλέσει αίσθηση στο διαδίκτυο,  καθώς οι χρήστες επεξεργάζονται την ικανότητά του να αντικαθιστά τα πάντα, από θεατρικούς συγγραφείς μέχρι δοκίμια κολεγίου. Ο οργανισμός, που ιδρύθηκε από κοινού από τον Elon Musk και τον επενδυτή της Silicon Valley, Sam Altman, κερδίζει χρήματα χρεώνοντας τους προγραμματιστές να αδειοδοτήσουν την τεχνολογία του.

    Η Microsoft ετοιμάζεται να προσθέσει το ChatGPT στη μηχανή αναζήτησης Bing. Η εταιρεία έχει επενδύσει στο παρελθόν περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην OpenAI.

    Διαβάστε ακόμη:

    Bloomberg: Γιατί οι τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν στην Ελλάδα

    Microsoft: Αποκτά μερίδιο 4% στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

    Microsoft: Συμφωνία για την διάθεση του παιχνιδιού Call of Duty στις πλατφόρμες της Nintendo



    ΣΧΟΛΙΑ