• Business

    Bard: Στην κυκλοφορία το νέο chatbot τεχνητής νοημοσύνης της Google

    Ο CEO της Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι

    Ο CEO της Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι


    Στην κυκλοφορία έδωσε η Alphabet, μητρική τη Google,το chatbot τεχνητής νοημοσύνη με το όνομα Bard, το οποίο θέλει να ανταγωνιστεί το αναβαθμισμένο Bing της Microsoft, το οποίο έχει ενσωματώσει σχετική τεχνολογία από το ChatGPT της OpenAI.

    Προς το παρόν, δυνατότητα χρήσης του Bard έχουν οι χρήστες από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι θα μπορούν να εγγραφούν σε λίστα αναμονής προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε κυλιόμενη βάση, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στο blog της εταιρείας.

    Αν και οιχρήστες μπορούν να πραγματοποιήσουν συνομιλία με το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Bard, η Alphabet αποφάσισε προς το παρόν να περιορίσει τη διάρκεια των συνομιλιών για λόγους ασφαλείας. Κάτι ανάλογο είχε κάνει εξάλλου και η Microsoft με το Bing.

    Μάλιστα, υπάρχει προειδοποίηση στους χρήστες, όπως αναφέρει το Bloomberg, πως «το Bard μπορεί να εμφανίζει ανακριβείς ή προσβλητικές πληροφορίες που δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις της Google».

    Οι δημοσιογράφοι του Bloomberg οι οποίοι δοκίμασαν το Bard διαπίστωσαν πως το νέο chatbot αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το πώς μπορεί να κατασκευάσει κανείς μια βόμβα, λέγοντας: «Δεν θα δημιουργήσω περιεχόμενο αυτής της φύσης και σας προτείνω να μην το κάνετε».

    Διαβάστε επίσης

    Ferrari: Δυσκολεύονται να μοιράσουν δυο αλόγων άχυρα!

    Intralot: Ο Κ. Φαρρής νέος Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας



    ΣΧΟΛΙΑ