• Business

    Microsoft: Αποκτά μερίδιο 4% στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

    • Bloomberg
    Satya Nadella, CEO Microsoft

    Satya Nadella, CEO Microsoft


    H Microsoft Corp. συμφώνησε να αποκτήσει μερίδιο 4% στο London Stock Exchange Group, στο πλαίσιο μιας νέας μακροπρόθεσμης στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

    Ο αμερικανικός κολοσσός τεχνολογίας θα αποκτήσει μετοχές που κατέχει μία κοινοπραξία που αποτελείται από την Blackstone και την Thomson Reuters Corp., ανέφερε σε ανακοίνωση του. Ο Scott Guthrie, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Microsoft για το cloud και την τεχνητή νοημοσύνη, θα διοριστεί διευθυντής.

    Η συμφωνία εντάσσεται στην ευρύτερη, 10ετή συνεργασία με το London Stock Exchange Group (LSEG), που θα βοηθήσει τον όμιλο που διαχειρίζεται το Χρηματιστήριο του Λονδίνου να αναπτύξει ανάλυση δεδομένων και υποδομή cloud χρησιμοποιώντας τα προϊόντα της Microsoft, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας με έδρα το Ρέντμοντ της Ουάσινγκτον.

    «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τη Microsoft ως μέτοχο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του London Stock Exchange Group, David Schwimmer. «Η συνένωση των κορυφαίων συνόλων δεδομένων, των analytics και της παγκόσμιας πελατειακής μας βάσης με τις ολοκληρωμένες και αξιόπιστες υπηρεσίες cloud της Microsoft και την παγκόσμια απήχηση, δημιουργεί ελκυστικές ευκαιρίες αύξησης εσόδων και για τις δύο εταιρείες».

    Η συμφωνία αναμένεται να κοστίσει στην LSEG 250 εκατομμύρια στερλίνες (306 εκατομμύρια δολάρια) έως 300 εκατομμύρια στερλίνες μεταξύ 2023 και 2025, συμπεριλαμβανομένων περίπου 100 εκατομμυρίων στερλίνων σε κεφαλαιουχικές δαπάνες.

    Ο όμιλος είπε ότι έχει αναλάβει συμβατική δέσμευση με τη Microsoft να δαπανήσει τουλάχιστον 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια (2,3 δισεκατομμύρια στερλίνες) σε υπηρεσίες που σχετίζονται με το cloud τα επόμενα 10 χρόνια.

    Πρόσθετες δαπάνες

    Οι πρόσθετες δαπάνες εξαρτώνται από την «επιτυχία της στρατηγικής συνεργασίας» και τη ζήτηση για την πλατφόρμα δεδομένων και τις επαγγελματικές υπηρεσίες του LSEG.

    Η Microsoft εκτίμησε σε ξεχωριστή δήλωση ότι η «συνεργασία και η ευρύτερη ευκαιρία της αγοράς θα μπορούσαν να αποφέρουν επιπλέον έσοδα 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εταιρεία τα επόμενα 10 χρόνια».

    Με βάση τη συμφωνία, η πλατφόρμα δεδομένων της LSEG και άλλες βασικές τεχνολογικές υποδομές θα μετεγκατασταθούν στο Azure περιβάλλον cloud της Microsoft, ενώ τα δεδομένα και τα analytics της θα διασυνδέονται με ορισμένες εφαρμογές της Microsoft.

    Διαβάστε ακόμη:

    Microsoft: Συμφωνία για την διάθεση του παιχνιδιού Call of Duty στις πλατφόρμες της Nintendo

    Microsoft: Στην πρώτη γραμμή άμυνας έναντι των κυβερνοεπιθέσεων

    Πολ Άλεν: Ο ταξιδιώτης του μέλλοντος και η συλλογή του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ