• Business

    Μιχάλης Τσαμάζ: Θα αντέξει στον ανταγωνισμό ο ΟΤΕ – Επενδυτικό πλάνο 640 εκατ. ευρώ το 2023

    Μιχάλης Τσαμάζ

    Μιχάλης Τσαμάζ


    Για την επενδυτική στρατηγική του ΟΤΕ το 2023, για τα κέρδη αλλά και τον ανταγωνισμό μίλησε στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.

    Συγκεκριμένα ο κ. Τσαμάζ τόνισε ότι η περυσινή χρονιά ήταν πολύ δυνατή για τον ΟΤΕ, επισημαίνοντας ότι τα έσοδα και η κερδοφορία αυξήθηκαν κατά περίπου 4%, στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας.

    Για τον ανταγωνισμό ο κ. Τσαμάζ είπε ότι όντως έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, ωστόσο ο ΟΤΕ διαθέτει όλα τα κατάλληλα εργαλεία για να διατηρήσει τα πρωτεία, αφού βρίσκει στήριξη στο επενδυτικό πρόγραμμα σε 5G και δίκτυα FTTH που έχει ήδη ανακοινώσει.

    Επίσης ο κ. Τσαμάζ επεσήμανε την μάχη που δίνει ο ΟΤΕ για την πειρατεία, επισημαίνοντας ότι στόχος του ΟΤΕ το 2023 είναι ο περιορισμός της.

    Μιλώντας για το μέγεθος του μερίσματος, ο CFO του ΟΤΕ κ. Μπάμπης Μαζαράκης είπε ότι υπάρχει υποχρέωση πληρωμής φόρων 120 – 140 εκατ. ευρώ το 2023, η οποία μπορεί να αντισταθμιστεί εν μέρει από τη μείωση των δαπανών και την αύξηση των λειτουργικών κερδών.

    Απαντώντας σε ερωτήσει για το τις τιμές στην κινητή τηλεφωνία, ο κ. Μαζαράκης είπε ότι ο Όμιλος κάνει βελτιωτικές κινήσεις, βγάζοντας προσφορές, ενώ για το payzy είπε ότι πηγαίνει καλύτερα φτάνοντας τους 100.000 συνδρομητές.

    Μιλώντας για την Ρουμανία, ο κ. Μαζαράκης είπε ότι ο ΟΤΕ κέρδισε συνδρομητές το προηγούμενο έτος, σταθεροποιώντας παράλληλα την θέση του στη χώρα.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΤΕ: Ρεκόρ δεκαετίας για έσοδα και κέρδη στην Ελλάδα – Δίνει 425 εκατ. στους μετόχους



    ΣΧΟΛΙΑ