• Business

    Μιχάλης Τσαμάζ: Επενδύσεις 620 εκατ. ευρώ το 2022 – Αυξήθηκε στο 12% η διείσδυση τις οπτικής ίνας – Τι είπε για Ολυμπιακό

    Μιχάλης Τσαμάζ, επικεφαλής ΟΤΕ

    Μιχάλης Τσαμάζ, επικεφαλής ΟΤΕ


    Ο ΟΤΕ συνεχίζει δυναμικά το πρόγραμμα των επενδύσεών του και φέτος μια χρονιά που βελτιώνει τις επιδόσεις του σε κάθε δραστηριότητά του, παρά τις μεγάλες προκλήσεις του μακροοικονομικού περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα, αυξάνεται η διείσδυση της οπτικής ίνας ως το σπίτι και έφτασε στο 12%.

    Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ο οποίος σημείωσε:

    «Φέτος είναι μια χρονιά μεγάλων προκλήσεων και χρειάζεται συνεχής εγρήγορση και σκληρή δουλειά. Ενώ δεν έχει ακόμη τελειώσει η υγειονομική κρίση, τα γεωπολιτικά γίνονται πιο ανησυχητικά κάθε μέρα και το μακροοικονομικό περιβάλλον επηρεάζει το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών ενώ στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, το ανταγωνιστικό περιβάλλον βρίσκεται σε περίοδο αλλαγών».

    Ωστόσο, ο κ. Τσαμάζ τόνισε ότι ο ΟΤΕ βρίσκεται σε καλή φόρμα για να αντιμετωπίσει τη δύσκολη συγκυρία  και επιβεβαίωσε τις προβλέψεις για το 2022 παρά τις αβεβαιότητες.

    Σε εξέλιξη η εθελουσία: Τα οφέλη

    Όσον αφορά την εθελουσία που είναι σε εξέλιξη την περίοδο αυτή, σημείωσε ότι θα αποτελέσει μια επένδυση 35 εκατ. ευρώ για τον ΟΤΕ και θα του προσφέρει εξοικονόμηση 14 εκατ. ευρώ ετησίως.

    Το πρόγραμμα εθελούσιας απευθύνεται σε εργαζόμενους ΟΤΕ, COSMOTE, καθώς και στους συναδέλφους που μεταφέρθηκαν στις εταιρείες CTS, COSMOTE e-Value και GERMANOS.

    Τα Προγράμματα Οικειοθελούς Αποχώρησης για το 2022 είναι τα εξής:

    Προγράμματα Οικειοθελούς Αποχώρησης Εργαζομένων & Έμμισθων Δικηγόρων που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης έως το τέλος του 2026 (Πρόγραμμα Α). Για πρώτη φορά, οι εργαζόμενοι που εντάσσονται στο Πρόγραμμα Α με το ελάχιστο ποσό κινήτρου για την αναπλήρωση εισοδήματος, και υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι και την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022, θα έχουν έξτρα οικονομικό όφελος €10.000 (early bird).

    Νέο Ειδικό Πρόγραμμα Οικειοθελούς Αποχώρησης (Πρόγραμμα Β), για εργαζομένους και έμμισθους δικηγόρους που δεν βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση. Επίσης για πρώτη φορά, το νέο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν, με ευνοϊκούς όρους, εργαζόμενοι άνω των 56 ετών, συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία ενός συνταξιοδοτικού και ενός ανοικτού προγράμματος.

    Στρατηγική του ΟΤΕ

    Καθώς το περιβάλλον στην αγορά τηλεπικοινωνιών είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ο ΟΤΕ δίνει έμφαση στην ενίσχυση των παροχών στους πελάτες του.

    Για αυτό και πραγματοποιεί:

    -Τη δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων στους συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας,

    -Την απεριόριστη ομιλία προς όλα τα εθνικά δίκτυα, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, στους συνδρομητές κινητής που ανακοινώθηκε σήμερα,

    -Τη συνέχιση των επενδύσεων και την αύξηση των συνδρομητών FTTH,

    -Την ενίσχυση του περιεχομένου στην COSMOTE TV.

    Σχετικά με τις συζητήσεις για εξασφάλιση των δικαιωμάτων και για τον Ολυμπιακό  ο Πρόεδρος του ΟΤΕ απάντησε: «Αν απαντήσω στο συγκεκριμένο ερώτημα οι δημοσιογράφοι που παρακολουθούν το conference call θα επικεντρωθούν σε αυτό, κι όχι στα εξαιρετικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Οπότε ας το αφήσουμε για την επόμενη φορά»…

    Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην ανάπτυξη του τομέα ICT, ο οποίος συγκεντρώνει ενδιαφέρον, λόγω και των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΤΕ: Αύξηση εσόδων και κερδοφορίας το α΄ τρίμηνο – Τσαμάζ: Παραμένουμε σε εγρήγορση για να διατηρήσουμε τις καλές επιδόσεις



    ΣΧΟΛΙΑ