ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Nέα σελίδα για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας – Οι ΗΠΑ επενδύουν σε έργα που φέρνουν απτά οφέλη
Μία δεσμευτική προσφορά κατατέθηκε τελικά για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Πρόκειται, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, για κοινοπρακτικό σχήμα που απαρτίζεται από τις εταιρείες INTER-M και Blackhawk, οι οποίες εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αναδιάρθρωσης των πολύπαθων ναυπηγείων.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη διαδικασία απείχε η Onex του Πάνου Ξενοκώστα, η οποία είχε εκδηλώσει δημόσια τη βούλησή της να επενδύσει στα ναυπηγεία Ελευσίνας μετά το Νεώριο Σύρου.
Η αίσθηση είναι ότι η προσφορά ικανοποιεί την προσπάθεια εξυγίανσης.
Οι εταιρείες που συμμετέχουν στο κοινοπρακτικό σχήμα που κατέθεσε την προσφορά για τα ναυπηγεία θεωρούνται αξιόπιστοι επενδυτές και προγραμματίζουν, εκτός από τα χρήματα για την κάλυψη των υποχρεώσεων που θα καταβάλουν, να προχωρήσουν και σε άμεσες επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ προκειμένου να «πάρει μπροστά» το ναυπηγείο.
Να σημειωθεί ότι στο σχήμα συμμετέχει και ομάδα Ελλήνων επενδυτών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παρασκήνιο: Γιατί δεν κατέθεσε προσφορά η Onex για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι Έλληνες εφοπλιστές έδωσαν «φιλί ζωής» στα ναυπηγεία το 2018
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ναυπηγεία: Με ορίζοντα τον Μάιο οι λύσεις για Ελευσίνα και Σκαραμαγκά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πέγκυ Κλιάφα: Επιδιώκω ανανοηματοδότηση της πραγματικότητας
- Οι μεγάλοι «παίκτες» της αγοράς στη μάχη των οδικών έργων – Ποιοι διεκδικούν συμβάσεις άνω του 1 δισ. ευρώ
- Fast Food: Ένα νέο «Ελντοράντο» για επενδύσεις στην εγχώρια αγορά εστίασης
- BofA και Morgan Stanley «βλέπουν» Ελλάδα και ελληνικές μετοχές στο επίκεντρο για το 2026