• Business

    Forthnet: Μια ανάσα από την καταστατική μειοψηφία η BC Partners και call option για να φθάσει το 55,8275%

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Νίκος Σταθόπουλος, Επικεφαλής της BC Partners


    Εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα στη Forthnet καθώς η BC Partners Holdings, έπειτα από τη μετατροπή ομολογιών σε μετοχές, έχει αποκτήσει ποσοστό 33,1957% στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία.

    Επιπλέον, μέσω της θυγατρικής της (Newco United Group Hellas S.a.r.l.) διατηρεί δικαίωμα προαίρεσης (call option) για την απόκτηση συνολικά 58.473.079 μετοχών της Forthnet που αντιστοιχούν σε ποσοστό 22,6318% και τις οποίες σήμερα κατέχουν η Τράπεζα Πειραιώς, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η Alpha Bank και η Τράπεζα Αττικής.

    Το δικαίωμα προαίρεσης, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, δύναται να ασκηθεί οποτεδήποτε στο εξής. Σε περίπτωση άσκησής του η Newco United Group Hellas θα κατέχει 55,8275% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πως και πότε ακριβώς ο αγοραστής της Forthnet θα λάβει ενεργό ρόλο στην εταιρεία με την τοποθέτηση στελεχών της εμπιστοσύνης του και κυρίως πως και πότε θα προχωρήσει στην επόμενη κίνηση για την χρηματοδότηση της ίδιας εταιρείας που εδώ και αρκετά χρόνια δεν είχε τη δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων.

    Τις τελευταίες μέρες καταγράφονται διάφορες πληροφορίες για το ποιοι θα αναλάβουν να «τρέξουν» την εταιρεία με το όνομα στελέχους που ήταν στο παρελθόν επικεφαλής στη Vodafone Ελλάδος να κυριαρχεί. Σύμφωνα με ένα από τα σενάρια το συγκεκριμένο στέλεχος που είχε μετακομίσει για ένα χρονικό διάστημα στο εξωτερικό θα αναλάβει πρόεδρος της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας με τον νυν διευθύνοντα σύμβουλο, Πάνο Παπαδόπουλο, να παραμένει αρχικά στη θέση του. Άλλα σενάρια πάντως μιλούν για άμεση αλλαγή όλων των ανωτάτων στελεχών.

    Τα στελέχη της Forthnet έχουν πραγματοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες συσκέψεις με στελέχη της United κυρίως ενημερωτικού χαρακτήρα.

    Σε κάθε περίπτωση ο ανταγωνισμός αναμένει με ενδιαφέρον τις πρώτες κινήσεις του νέου μετόχου της Forthnet, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης παραμένει και το επόμενο βήμα που θεωρείται ότι θα κάνει στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά η BC Partners, αυτό της εξαγοράς και της Wind, σενάριο που θεωρείται εξαιρετικά πιθανό, αλλά όχι και άμεσο.

     



    ΣΧΟΛΙΑ