• Business

    Οι μετοχές πετούν σε όλη την Ευρώπη

    • NewsRoom
    dow jones


    Ανοδικά κινούνται οι μετοχές στις ευρωπαϊκές αγορές, με τη βοήθεια των κερδών που σημειώνει τόσο ο τραπεζικός κλάδος όσο και ο κλάδος της εξόρυξης, ενώ η μετοχή της Intrum Justitia σημειώνει ράλι μετά τη συγχώνευση που ανακοινώθηκε με την Lindorff. O πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 1,1%. Αν και όλοι οι κλάδοι βρίσκονται στα θετικά, οι κλάδοι των τραπεζών και των βασικών υλικών αποτελούν τους απόλυτους πρωταγωνιστές σημειώνοντας άνοδο κοντά στο 2%.

    Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 1,02%, ενώ στο +0,86% βρίσκεται ο γερμανικός DAX.

    Η σουηδική  Intrum Justitia σημειώνει ράλι 16% αγγίζοντας ιστορικά υψηλά επίπεδα μετά την ανακοίνωσή της ότι συγχωνεύεται με την νορβηγική Lindorff.

    Η βρετανική DCC σημειώνει άνoδο 8% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι αναμένει πως τα λειτουργικά της κέρδη για το σύνολο του έτους θα κινηθούν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς.

    screen shot 2016-11-14 at 10.40.49

    Μεταξύ των τραπεζών, η μετοχή της Unicredit σημειώνει άνοδο 5,8%. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας μπορεί να σχεδιάσει να αντλήσει μεταξύ 10 δισ. και 13 δισ. ευρώ μετά από έκδοση μετοχών. Εν τω μεταξύ, το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι η φήμη συγχώνευσης της Unicredit με την Societe Generale κυκλοφορεί έντονα στους οικονομικούς κύκλους, με την ιταλική τράπεζα ωστόσο, να το διαψεύδει. 

    “Η UniCredit είναι στη μέση μιας αναδιάρθρωσης και μιας αύξησης κεφαλαίου, αλλά το νέο της αφεντικό εργαζόταν πριν στην SocGen, κι έτσι είναι λογικές οι φήμες, με αυτή την έννοια”, όπως τονίζει ο fund manager της Clairinvest, Ion-Marc Valahu. 

    Η μετοχή της Commerzbank σημειώνει άνοδο 7% μετά από το δημοσίευμα της Handelsblatt το οποίο ανέφερε ότι τράπεζα ενδιαφέρεται για την εξαγορά της μικρότερης ανταγωνίστριάς της, Oldenburgische Landesbank από την Allianz.

    Η μετοχή της Siemens αυξάνεται 1,8% καθώς ο μεγαλύτερος βιομηχανικός όμιλος της Ευρώπης συμφώνησε να αγοράσει την Mentor Graphics έναντι 4,5 δισ. δολ. σε μετρητά, για να ενισχύσει περαιτέρω τις δυνατότητες του λογισμικού της.



    ΣΧΟΛΙΑ