ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Mercedes-Benz Group επιβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει την παραγωγή του best seller της SUV GLC στις ΗΠΑ, καθώς οι δασμοί 25% του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αυξάνουν το κόστος και απειλούν να καταστήσουν τα εισαγόμενα αυτοκίνητα λιγότερο ανταγωνιστικά.
Ειδικότερα, η παραγωγή της GLC στις ΗΠΑ στο εργοστάσιο της Mercedes στην Αλαμπάμα αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2027, δήλωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αργά τη Δευτέρα.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε ανακοινώσει την κίνηση νωρίτερα αυτόν τον μήνα, χωρίς να διευκρινίσει το μοντέλο.
Με τιμή που ξεκινά από λίγο κάτω από 50.000 δολάρια, η γερμανικής κατασκευής GLC είναι η πιο δημοφιλής εισαγωγή της Mercedes στις ΗΠΑ.
Η κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων πούλησε 64.163 μονάδες του SUV στη χώρα πέρσι, σημειώνοντας αύξηση 58% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
«Προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας για τις πωλήσεις του συγκεκριμένου μοντέλου, είναι λογικό να το μεταφέρουμε στις ΗΠΑ», δήλωσε ο επικεφαλής της Mercedes North America, Jason Hoff, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Σημειώνεται ότι οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες είναι από τις πιο επιβαρυμένες από τους υψηλότερους δασμούς του Τραμπ στις εισαγωγές αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η ισχυρή ζήτηση για το πιο κερδοφόρα SUV της Mercedes, καθώς και η επιβράδυνση της στροφής των Αμερικανών καταναλωτών προς τα ηλεκτρικά οχήματα καθιστούν την αγορά πιο επικερδή για εταιρείες όπως η Mercedes, η BMW και η Porsche.
Διαβάστε επίσης:
Honda: Προειδοποιεί για πλήγμα ύψους $3 δισ. λόγω δασμών Τραμπ
Nissan: Γιατί σχεδιάζει να διπλασιάσει τις περικοπές θέσεων εργασίας
SoftBank: Έκρηξη κερδών 124% στα $3,5 δισ. λόγω τεχνητής νοημοσύνης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
