• Business

    Μεγάλη συμμαχία Βγενόπουλου-Βαρδινογιάννη

    Ανδρέας Βγενόπουλος

    Ανδρέας Βγενόπουλος


    Η Attica Group συμφερόντων Ανδρέα Βγενόπουλου και η Anek Lines συμφερόντων Γιάννη Βαρδινογιάννη, σχεδιάζουν την επέκτασή των κοινών δραστηριοτήτων τους μέσω συμφωνίας με μια κοινοπραξία Μαροκινών τραπεζών. Η Attica Group και η Anek Lines συμφώνησαν να μεταφέρουν δύο πλοία στην διαδρομή Algericas-Trangier, υπό την αιγίδα μιας νέας εταιρείας που θα ονομάζεται African Moroccan Line, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Η νέα γραμμή θα ξεκινήσει τη λειτουργία της σε λίγες βδομάδες με το πλοίο 38.261-gt Ελ. Βενιζέλος (ναυπηγημένο το 1992) και το 12.499-gt Διαγόρας (ναυπηγημένο το 1997).

    Το “Ελ. Βενιζέλος” ανήκει στις Anek Lines και χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά προσφύγων τους προηγούμενους μήνες ενώ το “Διαγόρας” ανήκει στην Blue Star Ferries, μια εταιρία του ομίλου Attica Group.

    Οι δυο εταιρίες συνεργάζονται εδώ και αρκετό καιρό στις γραμμές της Αδριατικής.

    SIFIS-VARDINOGIANNIS1
    Γιάννης Βαρδινογιάννης

    Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το πώς η κυκλοφορία αυτών των πλοίων θα επηρεάσει τον προγραμματισμό των δύο εταιρειών καθώς η καλοκαιρινή σεζόν θα αρχίσει σε λίγο. Το mononews.gr επικοινώνησε με μία από τις δύο εταιρίες, η οποία επιβεβαίωσε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις. Η African Moroccan Line θα επεκταθεί και σε άλλες υπηρεσίες όπως στη σύνδεση του Μαρόκου με την Ισπανία και τη Γαλλία.

    Οι ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρίες έχουν αντιμετωπίσει δυσκολίες κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης που έχει χτυπήσει τη χώρα μας από το 2008. Η κίνηση στα ελληνικά νησιά μειώθηκε πάρα πολύ ενώ ταυτόχρονα τα χρέη των εταιρειών εκτινάχθηκαν στα ύψη.

    Η Attica πούλησε μέρος του χρέους της στο fund Fortress το 2014 και από τότε βρίσκεται σε διαδικασία εξυγίανσης. Τα ετήσια κέρδη του 2015 εκτοξεύτηκαν στα 33,2 εκ. ευρώ έναντι των 4,3 εκ. ευρώ του 2014.

    Και η Anek Lines όμως βρισκόταν σε σκοτεινή περίοδο το ίδιο διάστημα με κέρδη 0,6 εκ. ευρώ έναντι απωλειών 17,8 εκ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/antonis-stelliatos-i-kardia-tou-diethnous-yachting-chtipa-ston-limani-tou-pirea/45578

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/kokkina-dania-h-klepsidra-gia-tis-trapezes-telioni-sto-telos-tou-etous/45674



    ΣΧΟΛΙΑ