• Business

    Μεγάλη κερδοφορία για τις Alphabet και Google

    • NewsRoom
    Μεγάλη κερδοφορία για τις Alphabet και Google

    Σούνταρ Πιτσάι Διευθύνων σύμβουλος, Alphabet


    Από την άλλη, εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου – υψηλότερα των αναμενομένων – ανακοίνωσε η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, προερχόμενα κυρίως από τις διαφημίσεις στη δημοφιλέστερη στον κόσμο μηχανή διαδικτυακής αναζήτησης και στο YouTube.

    Μέσα από αυτές τις πλατφόρμες η Google πουλάει περισσότερες διαδικτυακές διαφημίσεις από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στον κόσμο, ενώ ακολουθεί στη δεύτερη θέση το Facebook.

    Τα καθαρά κέρδη της Alphabet αυξήθηκαν κατά 68% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, φθάνοντας τα 18,94 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα έσοδα της αυξήθηκαν κατά 41% στα 65,12 δισεκατομμύρια δολάρια, πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών της Γουόλ Στριτ.

    Ειδικότερα τα διαφημιστικά έσοδα φετινού γ’ τριμήνου της Google αυξήθηκαν κατά 43% στα 53,13 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα έσοδα από τη μονάδα υπολογιστικού “νέφους” Google Cloud αυξήθηκαν κατά 45% στα 4,99 δισ. δολ., αλλά το επιχειρηματικό αυτό τμήμα συνεχίζει να εμφανίζει ζημιές, καθώς έχει να ανταγωνιστεί σκληρά τις προπορευόμενες σε αυτόν τον τομέα Amazon και Microsoft.

    Η Alphabet ανακοίνωσε επίσης ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου 2021 το προσωπικό των εταιριών της ξεπέρασε συνολικά τους 150.000 εργαζόμενους, από 132.000 πριν ένα χρόνο. Η εταιρεία σχεδιάζει νέες επενδύσεις σε γραφεία για να “βολέψει” το συνεχώς αυξανόμενο εργατικό δυναμικό της.

    Παρά πάντως τα τόσο θετικά οικονομικά αποτελέσματα, η μετοχή της εταιρείας κινήθηκε ελαφρώς καθοδικά στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Από την άλλη, η μετοχή της Alphabet έχει εμφανίσει μεγαλύτερη άνοδο από το τέλος του 2020 μέχρι σήμερα (περίπου 57%) σε σχέση με άλλες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Microsoft (άνοδος 39%), το Facebook (20%) και η Amazon (μόνο 2%).

    Διαβάστε επίσης

    Google, Facebook και Microsoft στην κορυφή των δαπανών για λόμπινγκ στην Ευρωπαϊκή Ένωση



    ΣΧΟΛΙΑ