• Business

    Μεγάλες απώλειες για την μετοχή της Ελλάκτωρ (Λ. Μπόμπολας) μετά την άσκηση ποινικής δίωξης

    Λεωνίδας Μπὀμπολας. Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάκτωρ

    Λεωνίδας Μπὀμπολας.


    Άμεσες συνέπειες στην μετοχή της Ελλακτωρ είχε η είδηση που δημοσίευσε χθες το απόγευμα το mononews.gr περί κακουργηματικής απάτη σε βάρος του Δημοσίου για τους διοικούντες των κατασκευαστικών  εταιριών ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ του Λεωνίδα Μπόμπολα και ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε. του Κωνσταντίνου Στέγγου. Η εισαγγελική έρευνα κατέληξε σε παράνομες πράξεις κατά την ανάθεση δύο δημοσίων έργων. Προέκυψαν, σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως Βαρβάρας Γνεσούλη,  προσυνεννοημένες προσφορές των δύο εταιριών κατά τη δημοπράτηση των έργων για την επέκταση κρηπιδώματος σταθμού εμπορευματοκιβωτίων προβλήτα του ΟΛΘ και την ανακαίνιση υποδομής γραμμής και την ενίσχυση της σήραγγας Ομόνοιας-Μοναστηράκι. Στο ταμπλό τώρα, η μετοχή της Ελλάκτωρ βρίσκεται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.  Στις 14,57 η μετοχή είχε μεγάλες απώλειες που άγγιζαν το 7%.

    Τι γίνεται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών 

    Διορθωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να προχωρεί σε ενθυλάκωση των κερδών του προηγούμενου εξαήμερου, ειδικά στους τίτλους που υπεραπέδωσαν σημαντικά. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,90% στις 627,05 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 14,7 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 1,17% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.695,18 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 2,81% στις 815,38 μονάδες.

    Η “παύση” του ανοδικού σερί διαφαινόταν από τη χθεσινή συνεδρίαση, με τον Ηλ. Ζαχαράκη της Fast Finance να μεταφράζει την κίνηση ως συσσώρευση πέριξ των επιπέδων 1.700-1.720 μονάδων για τον FTSE 25. Πρέπει να επισημάνουμε ότι οι ευμεγέθεις όγκοι συναλλαγών δε συνάδουν με τη μεταβλητότητα των τιμών, κάτι που μας βάζει σε υποψίες για τη χρονική διάρκεια του τρέχοντος σχηματισμού.

    Πάντως, οι 1.698 μονάδες λαμβάνουν ρόλο κοντινής στήριξης, διάσπαση της οποίας μάς οδηγεί σε ένα προφανές συμπέρασμα να αναμένουμε αγοραστικό ενδιαφέρον στις 1.675 μονάδες, οι οποίες αποτελούν διαγραμματικά την επιβεβαίωση της προηγούμενης συσσώρευσης ενώ παράλληλα είναι και το ελάχιστο 23% διόρθωση, το οποίο στατιστικά είναι ενδιαφέρον σε τέτοιου είδους κινήσεις, καταλήγει ο κ. Ζαχαράκης.

    Στο μεταξύ, η αγορά σήμερα παρακολουθεί τις παλινωδίες για τη σύγκληση του Washington Group τα επόμενα 24ωρα. Τελικά παρά τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις από τη γερμανική πλευρά, διπλωματικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες εμφανίζονται απολύτως βέβαιοι ότι η συνάντηση όχι μόνο θα γίνει μέσα στα επόμενα 24ωρα, αλλά επίσης σε αυτή ορισμένοι από εκείνους που έχει αναφερθεί ότι θα συμμετάσχουν, θα παραστούν μέσω τηλεδιάσκεψης.

    Με απώλειες κινούνται οι μετοχές της Εθνικής, της Πειραιώς, της Alpha Bank και της Eurobank, οι οποίες σημειώνουν απώλειες άνω του 2%. Άλλωστε είναι και οι μετοχές που υπεραπέδωσαν στο προηγούμενο διάστημα. Επίσης, άνω του 1% είναι οι απώλειες σε ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Grivalia, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, Λάμδα, Motor Oil, Jumbo, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, ΜΕΤΚΑ και Aegean



    ΣΧΟΛΙΑ