• Business

    Mega: Όλα κρίνονται σήμερα

    Mega


    Η… μέρα της κρίσεως είναι σήμερα για το Mega, καθώς η σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου των μετόχων της «Τηλέτυπος» θα κρίνει το μέλλον του Μεγάλου Καναλιού.

    Η κατάσταση είναι πλέον ιδιαίτερα δύσκολη για το Mega, καθώς οι τράπεζες έχουν ξεκαθαρίσει στους τρεις μεγαλομετόχους ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να καλύπτουν τα ανοίγματα του καναλιού, καθώς δέχονται ασφυκτικές πιέσεις από το Μαξίμου να σταματήσουν να υποστηρίζουν τον διαχρονικά… μεγάλο εχθρό του ΣΥΡΙΖΑ, που η κυβέρνηση κατονομάζει ως «άντρο διαπλοκής».

    Έτσι, το «μπαλάκι» πέφτει στα χέρια των τριών μεγαλομετόχων, που καλούνται να αποφασίσουν τι θα κάνουν για να σώσουν το κανάλι.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη κάνει δεύτερες σκέψεις και εξετάζει πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να επενδύσει εκ νέου στο Mega, με δεδομένο ότι τα έσοδα του καναλιού δεν είναι αμελητέα (ανέρχονται περίπου στα 50 εκατ. ευρώ, όσα είναι και τα κέρδη των καναλιών που το έχουν προσπεράσει σε τηλεθέαση, δηλαδή του ΑΝΤ1 και του Alpha) και, μολονότι δε διανύει τις πιο ένδοξες μέρες της μακράς ιστορίας του, το Mega παραμένει «ζωντανό».

    vardinogiannis

    Άλλωστε, είναι γνωστή η… αντιπάθεια που τρέφει η οικογένεια Βαρδινογιάννη στις απολύσεις, και οπωσδήποτε το ενδεχόμενο να μείνουν στο δρόμο οι 550 εργαζόμενοι του καναλιού είναι κάτι που τους προκαλεί απέχθεια.

    Από την πλευρά του Σταύρου Ψυχάρη, τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα, καθώς ο εκδότης του ΔΟΛ θέλει να συνεισφέρει χρήματα και να αυξήσει το ποσοστό του στην «Τηλέτυπος», πλην όμως… το ταμείον είναι μείον, οπότε εκτός απροόπτου ο ΔΟΛ θα διατηρήσει το μερίδιό του κοντά στο 10%.

    Σταύρος Ψυχάρης. CEO ΔΟΛ
    Σταύρος Ψυχάρης. CEO ΔΟΛ

    Όσο για τον Φώτη Μπόμπολα, είναι εκείνος που βρίσκεται πιο «κοντά» στην κυβέρνηση, κάτι που βέβαια είναι αμφίβολο αν θα του βγει σε καλό, μια και όποιος προσεγγίζει τον ΣΥΡΙΖΑ… στο τέλος τον τρώει η μαρμάγκα, όμως το πρόβλημα είναι ότι οι άλλοι μεγαλομέτοχοι του καταλογίζουν ότι θέλει να τους «ρίξει», ζητώντας να αποπληρωθούν κατά προτεραιότητα τα χρέη του καναλιού προς την εταιρεία παραγωγής του, ως προαπαιτούμενο για να βάλει χρήματα στο Mega.

    O διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.
    O διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.

    Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι τρεις μεγαλομέτοχοι καλούνται να συνεννοηθούν και να καταλήξουν σε μία λύση που θα σώσει το κανάλι και τους 550 εργαζομένους του, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία να μάθουν τα ευχάριστα νέα…



    ΣΧΟΛΙΑ