• Business

    Μαζί Ford και Volkswagen για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αυτοκινήτων χωρίς οδηγό

    • NewsRoom

    Herbert Diess Volkswagen AG CEO και ο Πρόεδρος και CEO της Ford Jim Hackett


    Οι εταιρείες Ford Motor Co και Volkswagen AG  ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν αυτοκίνητα χωρίς οδηγό  και ηλεκτρικά αυτοκίνητα και δήλωσαν ότι εξετάζουν και άλλους τομείς συνεργασίας, προχωρώντας σε μια παγκόσμια συμμαχία για να μειώσουν το κόστος ανάπτυξης και κατασκευής.

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ford Jim Hackett  και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen AG Dr. Herbert Diess όπως είπαν σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη, σήμερα, θα επεκτείνουν τη συνεργασία που ήδη έχουν στα επαγγελματικά αυτοκίνητα και στα ιδιωτικά αυτοκίνητα.
    Η Ford και η VW έχουν ήδη αρχίσει να συνεργάζονται στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας της αυτοκινητοβιομηχανίας να αναδιαμορφώσει τα στάδια της παραγωγής και των πωλήσεων για να αντιμετωπίσει αυστηρότερες κανονιστικές ρυθμίσεις και κατακερματισμένες αγορές.

    Η VW θα επενδύσει 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια στην Argo AI, την αυτοκινητοβιομηχανία της Ford και θα αγοράσει μετοχές αξίας 500 εκατομμύρια δολαρίων της Argo από τη Ford, ώστε να συμμετέχουν οι δύο εταιρείες από κοινού.

    Η Ford θα κατασκευάσει επίσης ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική πλατφόρμα MEB της VW, ανέφεραν οι εταιρείες.

    “Η παγκόσμια συμμαχία μας αρχίζει να επιδεικνύει ακόμη μεγαλύτερη υπόσχεση και συνεχίζουμε να εξετάζουμε άλλους τομείς στους οποίους θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε”, δήλωσε ο επικεφαλής της VW, Herbert Diess, την Παρασκευή.

    Η Ford αναμένει να κατασκευάσει περισσότερα από 600.000 ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη σε έξι χρόνια, προμηθεύοντας τα εξαρτήματα και τις βάσεις των οχημάτων της VW, βοηθώντας και τις δύο εταιρείες να μειώσουν το κόστος. Η VW δήλωσε ότι έχει διαθέσει 7 δισεκατομμύρια δολάρια στην πλατφόρμα MEB, η οποία αναμένεται να στηρίξει 15 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως από τον όμιλο VW κατά την επόμενη δεκαετία.

    Η Ford δημιούργησε το Ford Autonomous Vehicles LLC το 2018, με τη δέσμευση να επενδύσει 4 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2023 και ζήτησε από τους  επενδυτές να βοηθήσουν συμμετέχοντας στο κόστος ανάπτυξης αυτόνομων οχημάτων.



    ΣΧΟΛΙΑ