• Business

    Ford: Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ προκάλεσε ήδη «τρύπα» 1 δισ. δολαρίων στα κέρδη!

    • NewsRoom

    O CEO της Ford, Τζέιμς Χάκετ


    Έντονη ήταν η επίπτωση του εμπορικού πολέμου που ξεκίνησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στα κέρδη της Ford, καθώς σύμφωνα με τον CEO της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας οι δασμοί στα μέταλλα έχουν ήδη προκαλέσει μεγάλη στέρηση κερδών.

    «Οι δασμοί στα μέταλλα μας στέρησαν κέρδη περίπου $1 δισ. και η ειρωνεία είναι πως πλέον κατευθύνουμε το μεγαλύτερο μέρος από αυτά στις ΗΠΑ» τόνισε ο Τζιμ Χάκετ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg. Προειδοποίησε μάλιστα πως αν η κατάσταση αυτή κρατήσει περισσότερο, τότε «θα υπάρξει μεγαλύτερη ζημιά».

    «Αυτό που καλούμε την κυβέρνηση μας να κάνει, είναι να καταλήξει γρήγορα σε μια συμφωνία» τόνισε ο κ. Χάκετ.

    Η Ford και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επικρίνει την εμπορική πολιτική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Τον περασμένο μήνα, ο Τζιμ Φάρλεϊ, πρόεδρος της Ford για τις διεθνείς αγορές, περιέγραψε τους δασμούς στο χάλυβα και στο αλουμίνιο ως «ένα σημαντικό αντίθετο άνεμο για εμάς». Λίγες εβδομάδες αργότερα, η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ακύρωσε σχέδια για την εισαγωγή του Focus Active από την Κίνα, αναφέρει το Bloomberg.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το μεγάλο στοίχημα της Ford Motor

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Deutsche Bank: Αυτό είναι το νόμισμα που θα βγει κερδισμένο από τον εμπορικό πόλεμο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνεχίζεται ο «εμπορικός πόλεμος»: Νέοι δασμοί 200 δισ. στην Κίνα από τον Τραμπ



    ΣΧΟΛΙΑ