• Business

    Μασούτης: Οι επιχειρήσεις άντεξαν – Χρονιά ανάπτυξης το 2023

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιάννης Μασούτης

    Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιάννης Μασούτης


    «Οι επιχειρήσεις άντεξαν το 2022 και προσβλέπουν σε ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης και το έτος 2023», σημειώνει στο μήνυμά του για την νέα χρονιά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Γιάννης Μασούτης.

    «Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, κάνοντας έναν απολογισμό των προκλήσεων που αντιμετωπίσαμε οι επιχειρηματίες της χώρας το 2022, μπορούμε δικαίως να νιώθουμε ικανοποίηση για όλα αυτά που καταφέραμε. Καταφέραμε να υπερβούμε όλες τις δοκιμασίες, με ενότητα, δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Οι επιχειρήσεις άντεξαν» είναι το μήνυμα του προέδρου της ΚΕΕΕ, κ. Μασούτη.

    Ο ίδιος πρόσθεσε: «Το 2023 θα αντιμετωπίσουμε νέες δοκιμασίες. Η παγκόσμια οικονομική συγκυρία όπως διαμορφώθηκε από την εκτίναξη του κόστους ενέργειας λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία συνεχίζει να επηρεάζει και τη χώρα μας. Αναγνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση στήριξε με στοχευμένες παρεμβάσεις τα ελληνικά νοικοκυριά καθώς και τις επιχειρήσεις»

    Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης για το 2023, ο κ. Μασούτης αναφέρει «Σε αντίστοιχα μέτρα στήριξης και για το 2023 αποσκοπεί η επιχειρηματική κοινότητα. Το 2023 αισιοδοξούμε ότι θα είναι μία χρονιά ανάπτυξης, ευημερίας και προόδου, με τις επιχειρήσεις να στηρίζουν εργαζόμενους και εθνική οικονομία».

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, η αισιοδοξία και το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αποτυπώθηκε θετικά και στο ελληνικό επιχειρείν. Η υψηλή πληρότητα σε ξενοδοχεία, καταλύματα και χώρους εστίασης αλλά και η αυξημένη αγοραστική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα αποτέλεσαν αδιαμφισβήτητο γεγονός.

    Η κίνηση ήταν περισσότερο αυξημένη σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΣΕΕ και του ΕΣΑ. Οι καλές καιρικές συνθήκες ευνοήσαν την τουριστική κίνηση, δίνοντας ανάσα στους επιχειρηματίες των κλάδων. Οι επιχειρήσεις προσβλέπουν σε ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης και για το έτος 2023 και με αρωγό την κυβέρνηση δύνανται να σχεδιάζουν τις μελλοντικές τους κινήσεις με ρεαλισμό αλλά και αισιοδοξία.

    Τέλος υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η Palmos Analysis για λογαριασμό της ΚΕΕΕ αποτυπώνει ότι παρά την ιδιαιτέρως δύσκολη τρέχουσα οικονομική συγκυρία το ελληνικό επιχειρείν επέδειξε σθεναρότητα και ανταποκρίθηκε με δυναμισμό σε πρωτοφανείς προκλήσεις.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Πώς ο μικρο-σουπερμαρκετάς Γιάννης Μασούτης θέλει να ξεπεράσει τον μεγάλο του αντίπαλο – mononewsTV

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ