• Business

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Νέα προσφορά άνω των 5 δις λιρών από τον Bρετανό tycoon Τζιμ Ρατκλιφ για την εξαγορά της

    • NewsRoom

    Τζιμ Ράτκλιφ, Βρετανός επιχειρηματίας


    Με τον πόλεμο των μνηστήρων για τη διεκδίκηση της θρυλικής ομάδας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να συνεχίζεται, ο βρετανός δισεκατομμυριούχος Τζιμ Ράτκλιφ, ο πρώτος που εκδήλωσε ενδιαφέρον για την εξαγορά της και μεγάλος οπαδός της, αναμένεται να υποβάλλει αναθεωρημένη προσφορά ύψους άνω των  5 δισ. λιρών, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το χρέος της ομάδας, σύμφωνα με τους FT.

    Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του στην διεκδίκηση της ομάδας ο σεΐχης του Κατάρ,  Jassim bin Hamad al-Thani.

    Και οι δύο έχουν υποβάλλει τις προτάσεις τους στην οικογένεια Γκλέιζερ, οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες της ομάδας τα τελευταία 17 χρόνια.

    Σύμφωνα με τους FT, η προθεσμία για τις προσφορές λήγει το βράδυ της Τετάρτης και ακόμα δεν είναι γνωστό το ποσό που έχει υποβάλλει ο Σεΐχης από το Κατάρ.

    Ποιος είναι ο βρετανός billionaire

    Ο Τζιμ Ράτκλιφ είναι ένας 70χρονος Βρετανός δισεκατομμυριούχος, γεννημένος στο Όλνταμ του Μάντσεστερ. Η έδρα του όμως βρίσκεται στο Μονακό ως ιδιοκτήτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ineos. Πρόκειται για μία εταιρεία που είναι παγκόσμιος κατασκευαστής χημικών ουσιών παράγοντας από συσκευασίες μέχρι βαφές για smartphone.

    Από παιδί ήταν οπαδός της Μάντσεστερ και παραμένει ένθερμος υποστηρικτής της. Λάτρης του ποδοσφαίρου και άλλων αθλημάτων είναι ήδη ιδιοκτήτης της ομάδας Nice της Γαλλίας Ligue 1, της ελβετικής ομάδας FC Lausanne-Sport, της ποδηλατικής ομάδας Ineos Grenadiers και της ιστιοπλοϊκής ομάδας του Sir Ben Ainslie.

    «Θα βλέπαμε τον ρόλο μας ως μακροπρόθεσμοι θεματοφύλακες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για λογαριασμό των φιλάθλων και της ευρύτερης κοινότητας», ανέφερε σεανακοίνωσή του, στην οποία γνωστοποιούσε το ενδιαφέρον του για την εξαγορά, ο Ράτκλιφ, υποσχόμενος ότι θα επικεντρωθεί στην κατάκτηση του Champions League.



    ΣΧΟΛΙΑ