• Business

    Macy’s: Περικόπτει πάνω από 2.300 θέσεις εργασίας – Σε ποια καταστήματα βάζει «λουκέτο»

    • NewsRoom

    Πρόεδρος και CEO, Macy’s (Πηγή: .linkedin.com)


    Την πόρτα της εξόδου θα δει σχεδόν το 3,5% του εργατικού δυναμικού της Macy’s, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να κλείσει πέντε από τα εμπορικά της πολυκαταστήματα, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις δαπάνες και να αντιστρέψει την επιβράδυνση των πωλήσεων.

    Η κίνηση αυτή, θα επηρεάσει περίπου 2.350 θέσεις στα εταιρικά της γραφεία και καταστήματα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

    “Καθώς προετοιμαζόμαστε να αναπτύξουμε μια νέα στρατηγική, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες των συνεχώς μεταβαλλόμενων καταναλωτικών συνηθειών και αγορών, λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να μειώσουμε το εργατικό δυναμικό μας κατά 3,5% για να μπορέσομε να ανταποκριθούμε καλύτερα”, ανέφερε η εταιρεία.

    Η εταιρεία ειδοποίησε τους εργαζομένους για τις περικοπές χθες Πέμπτη και η τελευταία ημέρα για τους εργαζόμενους που επηρεάζονται θα είναι η 26η Ιανουαρίου.

    Τα καταστήματα που θα παραμείνουν κλειστά, βρίσκονται στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια, San Leandro, Καλιφόρνια, Lihue, Χαβάη, Simi Valley, Καλιφόρνια και Tallahassee, Φλόριντα.

    H αλυσίδα των 166 ετών, διαθέτει καταστήματα σε 723 τοποθεσίες στις; ΗΠΑ

    Η πλειονότητα αυτών – περίπου 500 – είναι τα ομώνυμα καταστήματά της, ακολουθούμενα από 158 καταστήματα Bluemercury και 56 καταστήματα Bloomingdale.

    Ωστόσο, το αποτύπωμα της αλυσίδας πολυκαταστημάτων έχει συρρικνωθεί τα τελευταία χρόνια. Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, το 2020, η Macy’s έβαλε λουκέτα σε πολλά καταστήματα, λίγες εβδομάδες πριν η πανδημία Covid-19 οδηγήσει σε lockdown.

    Η εταιρεία, προσπαθεί τώρα να μετατραπεί σε ένα brand που θα έχει απήχηση στους καταναλωτές που κάνουν αγορές μέσω διαδικτύου, προσπαθώντας να ανταγωνιστεί του γίγαντες του ηλεκτρονικού λιανεμπορίου όπως την Amazon και τη Shein, τους ισχυρούς παίκτες όπως τη Target και άλλων brands όπως τη TJ Maxx.

    Παρόλα αυτά, το φθινόπωρο, η Macy’s ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει έως και 30 μικρότερα καταστήματα σε εμπορικά κέντρα τα επόμενα δύο χρόνια.

    Σημειώνεται ότι οι μετοχές της εταιρείας έκλεισαν την Πέμπτη στα 17,93 δολάρια, καταγράφοντας πτώση σχεδόν 11% μέχρι στιγμής φέτος.

    Παρόλο που η εταιρεία έχει καθυστερήσει να ανακοινώσει αποτελέσματα τελευταίου τριμήνου, σημείωσε τον Οκτώβριο ότι αναμένει τις πωλήσεις στα καταστήματα με την επωνυμία της να μειωθούν έως και 7% για το οικονομικό της έτος 2023.

    Διαβάστε επίσης: 

    Amazon: Επένδυση-μαμούθ $15 δισ. από την AWS στην Ιαπωνία

    Διώρυγα του Σουέζ: Μόνο 49 πλοία διέρχονται κατά μέσο όρο, από τα 70 που περνούσαν το 2023

    Γιώργος Οικονόμου: Νέα επένδυση στα μεγάλα πλοία μεταφοράς αμμωνίας ύψους 236 εκατ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ