• Business

    Λονδίνο: Κοσμοσυρροή για τα «τελευταία ψώνια» στα Debenhams – Δείτε φωτογραφίες

    • NewsRoom


    Λίγο πριν τους «τίτλους τέλους» για τα πολυκαταστήματα Debenhams ο κόσμος – παρά την πανδημία- συρρέει για τις τελευταίες αγορές.

    Η φωτογραφία που ήρθε στα χέρια του mononews δείχνει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή έξω από το πολυκατάστημα στο κέντρο του Λονδίνου.

    Πλήθος κόσμου, άλλοι φορώντας μάσκες άλλοι χωρίς έχουν σχηματίσει ουρά για να μπουν στο πολυκατάστημα.

    Η Αγγλία βγήκε σήμερα από ένα lockdown διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων και επιστρέφει σε ένα σύστημα τριών βαθμίδων περιορισμών ανά περιοχή προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Από σήμερα άνοιξαν και πάλι όλα τα καταστήματα, τα γυμναστήρια, ενώ μπορούν να γίνονται θρησκευτικές λειτουργίες και γάμοι.

    Mε την άρση του lockdown οι Βρετανοί ξεχύθηκαν στους δρόμους για να αγοράσουν προϊόντα προσφορών της «Wild Wednesday», όπως γράφουν τα τοπικά μέσα.

    Σύμφωνα με την Mirror, μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν έξω από το JD Sport στην Οξφόρδη, αγνοώντας τη συμβουλή της κυβέρνησης να κρατά αποστάσεις δύο μέτρων. Οι καταναλωτές φώναζαν και στριμώχνονταν για να μπουν μέσα στο κατάστημα αθλητικών ειδών.

    Ένα ακόμη μεγαλύτερο πλήθος σχηματίστηκε στον ίδιο δρόμο έξω από τα Debenhams, όπου μάλιστα είχε εκπτώσεις έως 70% αλλά και έξω από τα Primark οι ουρές ήταν τεράστιες.

    Κόσμος έξω από το Apple Store στην Regend Street

    Tα Debenhams, με έτος ιδρύσεως το 1778, είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο ιστορικές αλυσίδες πολυκαταστημάτων στον κόσμο.

    Η επιχείρηση ιδρύθηκε από τον William Clark ως κατάστημα με κουρτίνες στην 44 Wigmore Street στο West End του Λονδίνου. Έγινε ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα λιανικής στο Ηνωμένο Βασίλειο με περισσότερα από 200 μεγάλα καταστήματα σε 18 χώρες και αποκλειστικές συνεργασίες με μερικούς από τους πιο γνωστούς σχεδιαστές στον κόσμο.

    Όμως την Τρίτη, οι διαχειριστές ανακοίνωσαν ότι η αλυσίδα θα κλείσει, θέτοντας τους 12.000 υπαλλήλους σε όλα τα καταστήματα εκτός εργασίας. Η κατάρρευση των Debenhams ήρθε μόλις μια ημέρα μετά την κατάρρευση της αυτοκρατορίας του Ομίλου Arcadia Group του Sir Philip Green, θέτοντας σε κίνδυνο άλλες 13.000 θέσεις εργασίας.

    Η εταιρεία δήλωσε ότι στο τρέχον επιχειρηματικό περιβάλλον και με «τις πιθανές παρατεταμένες επιπτώσεις της Covid-19», δεν είχε άλλη επιλογή από το «να ξεκινήσει εκκαθάριση, ενώ συνεχίζει να αναζητά προσφορές για το σύνολο ή μέρος της επιχείρησης. Παράλληλα, είπε ότι θα συνεχίσει να εξετάζει άλλες επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων τμημάτων της επιχείρησης, ενώ θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι τα Χριστούγεννα.

    Όλα αυτά ενώ η Βρετανία είναι η πρώτη χώρα που ενέκρινε για χρήση το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTech κατά του κορωνοϊού, με τη χορήγησή του να αρχίζει από την επόμενη εβδομάδα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ