• ΥΓΕΙΑ

    Βρετανία: Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι – Πώς θα γίνει η διαδικασία

    • NewsRoom
    Γερμανία


    Αρχίζει από την επόμενη εβδομάδα στη Βρετανία ο εμβολιασμός κατά της COVID-19, μετά την έγκριση για χρήση του εμβολίου της Pfizer και BioNTech.

    Τα εμβόλια κατά της COVID-19 θα δοθούν κατά προτεραιότητα στους ανθρώπους στη Βρετανία ανάλογα με τον κίνδυνο που διατρέχουν, ωστόσο επιχειρησιακά πρακτικά ζητήματα μπορεί να επηρεάσουν το ποιος θα το πάρει πρώτος, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Κοινής Επιτροπής Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης στη Βρετανία.

    Η μεγαλύτερη προτεραιότητα θα δοθεί στους ενοίκους και το προσωπικό των οίκων ευγηρίας και θα ακολουθήσουν αυτοί που είναι ηλικίας άνω των 80 ετών και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την COVID-19.

    “Η ηλικία είναι με απόσταση ο μόνος πιο σημαντικός παράγοντας όσον αφορά τον κίνδυνο από την COVID-19”, δήλωσε ο καθηγητής Γουέι Σεν Λιμ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει επιχειρησιακή ευελιξία όσον αφορά το πού μπορεί να διανεμηθεί πρώτα το εμβόλιο.

    Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εμβολιασμοί

    Η Βρετανία γίνεται η πρώτη χώρα στον πλανήτη που εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech και ξεκινά άμεσα τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού με προτεραιότητα το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και τις ευπαθείς ομάδες.

    Ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, δήλωσε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι εμβολιασμοί.

    «Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα αρχίσουμε ένα πρόγραμμα εμβολιασμού των ανθρώπων κατά της Covid-19 εδώ σ’ αυτή τη χώρα» δήλωσε ο υπουργός στο Sky News κάνοντας λόγο για «φανταστικά νέα».

    Οι εταιρείες Pfizer και BioNTech κατέθεσαν χθες αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για την υπό όρους έγκριση του εμβολίου τους.

    Η αίτηση στον ΕΜΑ γίνεται αφού η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer και η γερμανική BioNTech υπέβαλαν αίτηση στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ στις 20 Νοεμβρίου.

    Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν στις 18 Νοεμβρίου τα τελικά αποτελέσματα της τρίτης φάσης δοκιμών του εμβολίου τους κατά της covid-19, σύμφωνα με τα οποία αυτό είναι κατά 95% αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης, χωρίς να έχει προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες.

    Άλμπερτ Μπουρλά (Pfizer): Ιστορική στιγμή η έγκριση του εμβολίου στην Βρετανία

    Για μια ιστορική στιγμή στην μάχη κατά της Covid-19 μίλησε ο επικεφαλής της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας PfizerΆλμπερτ Μπουρλά, μετά την ανακοίνωση ότι το εμβόλιο που ανέπτυξε η εταιρεία μαζί με τη γερμανική BioNTech εξασφάλισε έγκριση για χρήση στη Βρετανία.

    Albert Bourlas, CEO Pfizer

    Πρόκειται για την πρώτη έγκριση παγκοσμίως εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού και τις επόμενες ημέρες θα φτάσουν στη Βρετανία οι πρώτες δόσεις του εμβολίου.

    Η χώρα έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις για το 2020 και το 2021.

    «Αναμένουμε ότι η χορήγηση του εμβολίου στη Μεγάλη Βρετανία θα μειώσει τον αριθμό των νοσηλειών ανθρώπων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου» επισήμανε από την πλευρά του ο Ουγκούρ Σαχίν, επικεφαλής της BioNTech.

    Διαβάστε επίσης:

    Άλμπερτ Μπουρλά (Pfizer): Ιστορική στιγμή η έγκριση του εμβολίου στην Βρετανία

    ΠΟΥ: Νέες συστάσεις για τη χρήση μάσκας απέναντι στον κορονοϊό

    ΗΠΑ: Παρασκευάζουν ρινικό σπρέι κατά του κορονοϊού



    ΣΧΟΛΙΑ