• Business

    Λιανεμπόριο: «Ανάσα» από την άρση του «κόφτη» των 20 ατόμων – Ανοίγουν τα μεγάλα ΙΚΕΑ και όλο το Attica στο City Link

    Κόσμος ψωνίζει και κοιτάζει βιτρίνες σε καταστήματα της οδού Ερμού (Φωτο αρχείου - ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Κόσμος ψωνίζει και κοιτάζει βιτρίνες σε καταστήματα της οδού Ερμού (Φωτο αρχείου – ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Βαθιά «ανάσα» στο λιανεμπόριο έδωσε η άρση του «κόφτη» των 20 ατόμων που καθιστούσε ασύμφορη τη λειτουργία των μεγάλων καταστημάτων με click inside.

    Η ΙΚΕΑ ανάρτησε ήδη σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, με την οποία πληροφορεί τους καταναλωτές πως από την Τρίτη 13 Απριλίου θα μπορούν να επισκέπτονται τα καταστήματά της στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, στον Κηφισό, στην Θεσσαλία και στα Ιωάννινα και να πραγματοποιούν τις αγορές τους με τη μέθοδο του click Inside (παράδοση εντός).

    Παράλληλα, ενημερώνει πως από τις 12 Απριλίου το καταναλωτικό κοινό της Θεσσαλονίκης θα μπορεί να ψωνίζει από το τοπικό κατάστημά της με «click away» (παράδοση εκτός) και με click inside στο κατάστημά της στην Πάτρα και στον Πειραιά. Τα υπόλοιπα καταστήματα ΙΚΕΑ σε Ρόδο, Καλαμάτα, Ηράκλειο και Χανιά με εξαίρεση την Κομοτηνή θα συνεχίσουν να λειτουργούν με click Ιnside.

    Πηγές του ομίλου Fourlis, ο οποίος διαχειρίζεται τα σήματα της ΙΚΕΑ στην Ελλάδα και σε αρκετές αγορές των Βαλκανίων αναφέρουν πως πρόκειται για μια θετική εξέλιξη παρ’ ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί στον αριθμό των ατόμων (μάξιμουμ 150 άτομα με τους νέους περιορισμούς) και ευελπιστούν πως το επόμενο διάστημα θα γίνουν ακόμη περισσότερα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα.

    Σε πλήρη λειτουργία αναμένεται να θέσει το κατάστημά της στο κέντρο της Αθήνας (City Link) από την προσεχή Δευτέρα η attica stores. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να ανοίξει και τους υπόλοιπους ορόφους πέραν του ισογείου των καλλυντικών που λειτουργούσε μέχρι σήμερα, μετά την άρση του «κόφτη», ο οποίος καθιστούσε τη λειτουργία ασύμφορη οικονομικά.

    Κύκλοι προσκείμενες στις μεγάλες αλυσίδες χαρακτηρίζουν βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση την κατάργηση του πλαφόν στον αριθμό των ατόμων, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δείχνει να αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών και επιχειρεί να βρει τη «χρυσή τομή» ανάμεσα στην προστασία της δημόσιας υγείας και της επιβίωσης των επιχειρήσεων. Προσδοκούν πως η πανδημία σταδιακά θα υποχωρήσει, ώστε να επιτραπεί η περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και ελπίζουν πολύ σύντομα να δοθεί το «πράσινο φως» και στα εμπορικά κέντρα (malls), όπου πολλές αλυσίδες διατηρούν μεγάλο αριθμό καταστημάτων.

    Ήδη, όπως λένε τις πρώτες μέρες επαναλειτουργίας της αγοράς παρατηρήθηκε αναθέρμανση της ζήτησης, αναπτερώνοντας το ηθικό του εμπορικού κόσμου που αγωνίζεται μέσα από γενναίες εκπτώσεις και προσφορές να πουλήσει το αδιάθετο εμπόρευμα και να βάλει ξανά… χρήμα στα ταμεία του, ύστερα από αρκετούς μήνες. Να σημειωθεί πως από τη Δευτέρα 12 Απριλίου αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων. Έτσι, για τα καταστήματα έως 500 τ.μ. θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τ.μ., ενώ για τα καταστήματα άνω των 500 τ.μ., θα επιτρέπεται επιπλέον ένα άτομο για κάθε 100 τ.μ. άνω των 500 τ.μ.



    ΣΧΟΛΙΑ