• Business

    Χαρδαλιάς: Πώς ανοίγει το λιανεμπόριο σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη – Τι αλλάζει για τα μεγάλα καταστήματα, ανοίγουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

    • NewsRoom


    Το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη. αλλά όχι και στην Κοζάνη ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

    Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 12 Απριλίου ανοίγουν τα καταστήματα του λιανεμπορίου με click away και click inside στην Αχαΐα, ενώ μόνο με click away στη Θεσσαλονίκη.

    Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, από την Δευτέρα τροποποιείται η οδηγία για την παρουσία πελατών μέσα στα καταστήματα και δεν θα ισχύει το πλαφόν των 20 ατόμων. Η λειτουργία τους θα γίνεται ως εξής:

    Για τα καταστήματα έως 500 τ.μ. θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τ.μ.

    Για τα καταστήματα άνω των 500 τ.μ., θα επιτρέπεται επιπλέον ένα άτομο για κάθε 100 τ.μ. άνω των 500 τ.μ.

    Τέλος ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως ανοίγουν και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, εκτός των OPAP Play και των τυχερών παιχνιδιών με μηχανές με κερματοδέκτη.

    Σύμφωνα με την κα Παπαευαγγέλου, η απόφαση για τα mall και τα πολυκαταστήματα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση, καθώς παραμένει ο προβληματισμός για τις συναθροίσεις στους χώρους τους.

    Βελτιώνεται η κατάσταση με τις περιοχές στο πολύ αυστηρό επίπεδο

    Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε αλλαγές ως προς τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυστηρού κίνδυνο.

    Ειδικότερα, στο επίπεδο πολύ αυστηρού κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εισέρχεται η περιοχή της ΠΕ Κω καθώς και ο Δήμος Ήλιδας της ΠΕ Ηλίας.

    Αντίθετα, από το επίπεδο βγαίνουν η ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, η ΠΕ Αργολίδας, η ΠΕ Φθιώτιδας (πλην των Δήμων Λαμιαίων και Λοκρών), ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού, ο Δήμος Κατερίνης, ο Δήμος Αστυπάλαιας και ο Δήμος Σκιάθου.

    Έτσι, στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν:

    Περιφέρεια Αττικής

    Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας (πλην των δήμων Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και  Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού), Ευρυτανίας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Κοζάνης, Λέσβου, Ζακύνθου, Μυκόνου, Κω,

    Δήμοι Καλύμνου, Χίου, Λέρου, Ρόδου, Ανωγείων, Ιωαννιτών, Κονίτσης, Αμφίπολης, Βέροιας, Σερρών, Καρδίτσας, Κατερίνης, Ορεστίδος, Γρεβενών, Λαμιαίων, Λοκρών, Ήλιδος

    καθώς και η Τοπική Κοινότητα Γαλατινής.

     



    ΣΧΟΛΙΑ