• Business

    Lamda: Στο 1 δισ. ευρώ η επένδυση στο παράκτιο μέτωπο

    Lamda Development: Την άνοιξη του 2022 ξεκινά η κατασκευή του πρώτου κτιρίου στο Ελληνικό

    Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος Lamda Development


    Τα έργα ανάπλασης του παράκτιου μετώπου στο Ελληνικό, συνολικής επένδυσης 1 δις. ευρώ, θα ξεκινήσουν εντός του 2022 και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το μεγαλύτερο μέρος τους θα έχει παραδοθεί έως το 2025.

    Στόχος της Lamda είναι, ορισμένα εξ αυτών, να παραδοθούν και πριν από το πέρας της πενταετίας.

    Όπως επισημαίνει η εταιρεία «η ανάπλαση του παράκτιου μετώπου αποτελεί βασικό πυλώνα του επενδυτικού πλάνου για το Ελληνικό, καθώς θα επιταχύνει και θα αναβαθμίσει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες».

    Ακόμη, με αφορμή την παρουσίαση χθες του εμπορικού κέντρου Marina Galleria, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 100 – 125 εκατ. και επισκέπτες (βάσει εκτίμησης) 7 εκατ. κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του, η Lamda απαντώντας σε ερωτήσεις που υποβλήθηκαν σημειώνει:

    Το Marina Galleria θα εκτείνεται σε συνολικά 22.000 τ.μ. και θα φιλοξενεί περίπου 70 εμπορικά καταστήματα και 30 χώρους εστίασης. Στόχος είναι να φιλοξενήσει κορυφαία brands παγκοσμίως από τον χώρο της μόδας, του design, του retail, της γαστρονομίας, της τεχνολογίας κ.ά.

    Έχει ήδη εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον όσο αφορά το χώρο της μόδας και υπάρχει επικοινωνία με κορυφαία brands από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αντίστοιχα, και στον χώρο της εστίασης, η Lamda αναφέρει ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με σημαντικά signature εστιατόρια από το εξωτερικό αλλά και Έλληνες σεφ και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται επιτυχημένα στον χώρο αυτό.

    Στο website της Marina Galleria  (www.theellinikonmarinagalleria.com), οι εταιρείες και επαγγελματίες που το επιθυμούν μπορούν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους μέσω της ειδικής φόρμας.

    Το Marina Galleria έχει σχεδιαστεί από τον διεθνώς αναγνωρισμένο και βραβευμένο Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma με βασικό γνώμονα την εναρμόνιση της με το τοπίο και την σχέση της με τη θάλασσα. Αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα, στο ισόγειο συγκεντρώνονται κυρίως εμπορικά καταστήματα, café και αίθρια ενώ στον πρώτο όροφο θα αναπτυχθούν βραβευμένα εστιατόρια, κομψά καφέ και μπιστρό με θέα τη θάλασσα.

    Φιλοδοξία της Lamda, η οποία θα χρηματοδοτήσει το εμπορικό κέντρο στο παράκτιο μέτωπο, είναι να δημιουργήσει ένα νέο τύπο εμπορικού συγκροτήματος, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα. Δεν θα διαθέτει μόνο εμπορικούς χώρους αλλά θα προσφέρει μία πολύπλευρη και ολοκληρωμένη εμπειρία υψηλής αισθητικής στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες σύμφωνη με τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Lamda Development: Έτσι θα είναι η Marina Galleria στο Ελληνικό – Ο νέος προορισμός στην Αθηναϊκή Ριβιέρα (φωτογραφίες)



    ΣΧΟΛΙΑ