• Business

    Κρίσιμη μέρα για το deal Vivartia & CVC – Συνεδριάζει το ΔΣ της MIG


    Θέμα χρόνου –όπως όλα δείχνουν- είναι οι επίσημες ανακοινώσεις για τη συμφωνία πώλησης της Vivartia στο CVC Capital.

    Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν πως το deal προχωράει κανονικά, σημειώνοντας πως μέσα στην μέρα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

    Εξάλλου, σήμερα λήγει και η παράταση που δόθηκε για την κατάληξη των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο αμερικάνικο fund και την MIG.

    Δεν αποκλείεται μάλιστα ακόμη και το ενδεχόμενο συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της MIG, με αποκλειστικό θέμα την πρόταση του CVC.

    Πηγές με γνώση των δεδομένων αναφέρουν ότι όλα είναι έτοιμα για να ανακοινωθεί η μεγάλη συμφωνία.

    Η αίσθηση πάντως που μεταφέρεται από διάφορες πλευρές με γνώση της υπόθεσης είναι πως η πώληση της Vivartia έχει «κλειδώσει», μετά και την συμφωνία των πιστωτριών τραπεζών με την διαπραγματευτική ομάδα του αμερικάνικου fund για τον τρόπο ρύθμισης των δανείων του ομίλου τροφίμων και ειδικότερα του τομέα εστίασης (Goody’s- Everest), τα οποία ανέρχονται σε περίπου 165 εκατ. ευρώ (πληροφορίες αναφέρουν πως το αμερικάνικο fund αποδέχθηκε να εξοφλήσει άμεσα δάνεια περίπου 70 εκατ. ευρώ που βαραίνουν τον τομέα εστίασης).

    H MIG με ανακοίνωση που εξέδωσε τη περασμένη Παρασκευή επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε δεσμευτική προσφορά από το CVC για την αγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Vivartia έναντι τιμήματος 175 εκατ. ευρώ, τονίζοντας πως θα προβεί «σε νεότερες ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό αφού το Διοικητικό Συμβούλιο εξετάσει την προσφορά και τους προταθέντες συμβατικούς όρους της συναλλαγής».

    Η οριστικοποίηση της μεταβίβασης του μεγαλύτερου ομίλου τροφίμων της χώρας, ο οποίος διατηρεί ηγετική θέση σε πολλές κατηγορίες στο αμερικάνικο fund θα σηματοδοτήσει την ενεργητικότερη εμπλοκή ενός πραγματικού κολοσσού στην ελληνική οικονομία.

    Το CVC, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 80 δισ. ευρώ έχει επενδύσει ήδη στον χώρο της Υγείας (Metropolitan, Υγεία, Ιασώ General, Μητέρα και Λητώ), στις μαρίνες Ζέας, Γουβιών Κέρκυρας και Λευκάδας και στο ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω της Skroutz.gr ενώ διεκδικεί με καλές πιθανότητες την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας.

    Το CVC ιδρύθηκε το 1981 και θεωρείται από τα σημαντικότερα διεθνή private equity & credit funds με ένα παγκόσμιο δίκτυο 23 τοπικών γραφείων, εκ των οποίων 15 στην Ευρώπη και την Αμερική και 8 στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού.

    Διαβάστε ακόμα:

    MIG: Στα €175 εκατ. η προσφορά του CVC για τη Vivartia

    Παρατείνεται η αγωνία για την πώληση της Vivartia στο CVC

     



    ΣΧΟΛΙΑ