• Business

    Ν. Παπαγιάννης: Τι λέει ο επικεφαλής της ΒΙΚΗ για την υπαγωγή στον πτωχευτικό

    Νίκος Παπαγιάννης, πρόεδρος του ομίλου ΒΙΚΗ


    «Παλεύουμε για να κρατήσουμε όρθια την εταιρεία. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε», δηλώνει στο mononews.gr ο πρόεδρος του ομίλου ΒΙΚΗ, Νίκος Παπαγιάννης κληθείς να σχολιάσει την υπαγωγή στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα. Ο κ. Παπαγιάννης επισημαίνει πως η απόφαση για υπαγωγή στις ευνοϊκές διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα ήταν επιβεβλημένη, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα οξύτατα προβλήματα ρευστότητας, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να διεκδικήσει η εταιρεία ένα καλύτερο μέλλον και εμφανίζεται εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η προσπάθεια θα επιτύχει με δεδομένο ότι σε μεγάλο βαθμό η παραγωγή συνεχίζεται κανονικά.

    Ο ίδιος σημειώνει ότι εκτός από την αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ στο άρθρο 106 έχει υπαχθεί και η έτερη θυγατρική του ομίλου ΒΙΚΗ, η εταιρεία ζωοτροφών LAKY. Μια κίνηση που όπως λέει, έγινε λόγω της καθυστέρησης στην καταβολή της αποζημίωσης από τις ασφαλιστικές εταιρείες, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο της εταιρείας πριν από περίπου ένα χρόνο και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές καταστροφές.

    Ο Ν. Παπαγιάννης, πρόεδρος του ομίλου ΒΙΚΗ

    Στο μεταξύ, οι περίπου 190 εργαζόμενοι της ηπειρώτικης αλλαντοβιομηχανίας έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικά 24ώρα απεργιακές κινητοποιήσεις ενώ κάποιοι φέρονται να έχουν κάνει και επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα που σωρευτικά υπερβαίνουν το 1 εκατ. ευρώ.

    Ο πρόεδρος του εργαζομένων μιλώντας στην ΕΡΤ3 ανέφερε πως έχουν να πάρουν χρήματα εδώ και τρεις μήνες ενώ εμφανίστηκε προβληματισμένος με την κατάληξη της εταιρείας, λέγοντας πως τα δύο τελευταία χρόνια παρουσίαζε κέρδη.

    Οι εργαζόμενοι είχαν συναντήσεις και με την Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους.

    Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν πως η απόφαση του Πρωτοδικείου Άρτας για ένταξη της εταιρείας στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 106Α, της παρέχει την δυνατότητα μέχρι τον Μάιο, να προχωρήσει σε κινήσεις, οι οποίες θα εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ραγδαίες εξελίξεις στη ΒΙΚΗ: Αναζητά σωτηρία στο άρθρο 106 του πτωχευτικού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο “χτύπημα” από την Green Cola: Ενισχύει την γκάμα με νέα αναψυκτικά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Βαρδινογιάννης, Περιστέρης και… ΑΕΚ παίρνουν σειρά για εταιρικά ομόλογα



    ΣΧΟΛΙΑ