• Business

    Κωστής Σιφναίος (όμιλος Κοπελούζος): Θα συνεχίσουμε με ηγετικό ρόλο στο φυσικό αέριο- έργα ΑΠΕ 2000 MW

    Κώστας Σιφναίος. Διευθυντής Ενέργειας ομίλου Κοπελούζος


    “Για να πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχος του Ελληνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα, πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα που κάνουμε μέχρι σήμερα, δηλαδή, να απλουστεύσουμε τις διαδικασίες και να επενδύσουμε σε μεγάλα έργα” σημείωσε ο κ. Κωστής Σιφναίος, Διευθυντής Ενέργειας του ομίλου Κοπελούζου, στην ομιλία του στο Thessaloniki Summit, που ολοκληρώθηκε χθες.

    Το φυσικό αέριο, συμπλήρωσε, θα έχει σημαντική αύξηση στη ζήτηση, τα επόμενα χρόνια, τόσο λόγω της επέκτασης των δικτύων και της αύξησης της χρήσης σε θέρμανση και μεταφορές, όσο και λόγω της αντικατάστασης των λιγνιτικών μονάδων με μονάδες με καύσιμο φυσικό αέριο.

    Ισχυρή παρουσία στις ΑΠΕ

    “Ως όμιλος στηρίζουμε την πράσινη μετάβαση από το 1998 και έχουμε δημιουργήσει στρατηγικές συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες” σημείωσε ο κ. Σιφναίος. Όπως είπε, ο όμιλος έχει αναπτύξει 600 MW αιολικών πάρκων, ενώ ακόμη 2.000 MW αιολικών βρίσκονται σε διάφορες φάσεις, από τα οποία τα 1000 MW αιολικών αφορούν την Κρήτη, που πρόκειται να γίνει το μεγαλύτερο πράσινο νησί. Επίσης ο όμιλος σχεδιάζει υπεράκτιο αιολικό ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης ισχύος 220 MW.

    Συστήσαμε το φυσικό αέριο στην Ελλάδα

    Σχετικά με τη θέση του ομίλου στον κλάδο του φυσικού αερίου, σημείωσε ότι ο όμιλος σύστησε το φυσικό αέριο στην Ελλάδα κάτι που σχεδίαζε από τη δεκαετία του 80. Σήμερα σημείωσε ότι ο όμιλος θα συνεχίσει να  έχει ηγετικό ρόλο στην προώθηση του φυσικού αερίου, ως το καύσιμο που θα επιτρέψει την ομαλή μετάβαση σε ένα σύστημα μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

    Σχετικά με τη μονάδα παραγωγής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο, του ομίλου,  στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Σιφναίος, σημείωσε ότι θα έχει ισχύ 830 MW και θα είναι έτοιμη το 2023.

    “Η ανάπτυξη της μονάδας στην Αλεξανδρούπολη, σχετίζεται με το γεγονός ότι στην περιοχή αυτή είναι διαθέσιμες και αναπτύσσονται πολλές  πηγές προμήθειας και υποδομές στο φυσικό αέριο και εκεί αναπτύσσεται και το FSRU Αλεξανδρούπολης, από όπου μπορεί να προμηθεύεται ανταγωνιστικό αέριο διαφόρων προελεύσεων”, τόνισε.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ