• Business

    Κ. Φρουζής: Ο καλός ο manager όλα τα αλέθει


    Από την Novartis, στην Creta Farms. Οι αδελφοί Δομαζάκη της κρητικής εταιρείας τροφίμων, ανεβάζουν ψηλά τον πήχη των επιχειρηματικών τους στόχων με την επιλογή Φρουζή στο τιμόνι.

    Αφοί Δομαζάκη: "Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φέραμε στο σπίτι μας τον Κωνσταντίνο και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα οδηγήσει τον Όμιλό μας, μαζί με τα άλλα στελέχη, στην επίτευξη των φιλόδοξων επιχειρηματικών στόχων μας".
    Mάνος και Τάκης Δομαζάκης: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φέραμε στο σπίτι μας τον Κωνσταντίνο και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα οδηγήσει τον Όμιλό μας, μαζί με τα άλλα στελέχη, στην επίτευξη των φιλόδοξων επιχειρηματικών στόχων μας”.

    Το όνομα του Κωνσταντίνου Φρουζή ακούστηκε στην αγορά από την διοικητική του θέση στην Νοvartis , όπου κατείχε από το 2007 ηγετικό ρόλο στην Ελλάδα, όμως, η 28χρονη καριέρα του, είναι πλούσια και σε διαφορετικούς επιχειρηματικούς τομείς.

    Από το 1985 κατείχε σημαντικές διοικητικές θέσεις σε εταιρείες που ανήκουν σε εντελώς διαφορετικούς κλάδους. Τηλεπικοινωνίες, Λιανικό Εμπόριο, Καταναλωτικά Προϊόντα, Πετρέλαια, Φαρμακοβιομηχανία και τώρα στα Τρόφιμα. Πιο συγκεκριμένα, έχει διατελέσει Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εμπορικών Θεμάτων στον ΟΤΕ (4 χρόνια), Εμπορικός Διευθυντής της Panafon / Vodafon Α.Ε. και της Business Exchanges (4 χρόνια), Διευθυντής Εμπορικής Πολιτικής, Aνάπτυξης και Τεχνικών Υπηρεσιών στον Όμιλο Promodes / Carrefour (5 χρόνια), Γενικός Εμπορικός Διευθυντής στη L’Oreal (8 χρόνια) σε Ελλάδα και Γαλλία, Οικονομικός Μηχανικός στην ELF / TOTAL (1 χρόνος) στη Γαλλία και τελευταία αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Novartis Hellas και πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

    Το background

    Είναι Χημικός Μηχανικός και Χημικός, καθώς και κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στη Μηχανική και το Management. Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ και της ΕΑΣΕ. Tο 2013 αναδείχθηκε «Manager of the Year» στην Ελλάδα, θεσμός που αφορά στους Γενικούς Διευθυντές/Προέδρους εταιριών της χώρας μας.

    Kωνσταντίνος Φρουζής. Ο νέος CEO της CRETA FARMS.
    Kωνσταντίνος Φρουζής. Ο νέος CEO της CRETA FARMS.

    Χαρακτηρίζεται από ευγένεια, αν και δεν διστάζει, όταν χρειαστεί, να πει τα πράγματα έξω από τα δόντια. Πληροφορίες στην αγορά λένε ότι σε συνάντηση που είχε μαζί με άλλους επιχειρηματίες, με την Άγκελα Μέρκελ, σε επίσκεψή της στη χώρα μας στις αρχές του 2013, δεν της χαρίστηκε και είπε τα πράγματα με το όνομά τους .

    Επίσης, αίσθηση είχαν κάνει οι δηλώσεις του στο συνέδριο “Generics conference 2013″, που ήταν αφιερωμένο στα γενόσημα φάρμακα. Τότε οι επικεφαλής του υπουργείου Υγείας δεν έδωσαν το παρόν με αποτέλεσμα να ακούσουν τα εξ αμάξης από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, Κωνσταντίνο Φρουζή. Χαρακτήρισε “απαράδεκτη” τη στάση τους και την απουσία τους από ένα συνέδριο που στοχεύει στην ανάπτυξη. Ο επικεφαλής των φαρμακευτικών επιχειρήσεων, με λόγο ειλικρινή, δεν δίστασε να αναφέρει τα εξής: “Μάλλον οι κυβερνητικοί παράγοντες προσμένουν ανάπτυξη μόνο από τον τουρισμό. Άρχισαν να απασχολούνται με τα γενόσημα επειδή τους το είπε η Τρόικα.”

    Τα αεροδρόμια έχουν γίνει δεύτερο σπίτι του καθώς είναι κυριολεκτικά με μία βαλίτσα στο χέρι. Έχει ταξιδέψει σχεδόν σε όλο τον κόσμο, περισσότερο με την ελβετική φαρμακευτική εταιρεία, Νοvartis που αναπτύσσεται σε 140 χώρες.

    Πάντα όμως βρίσκει χρόνο για τα αγαπημένα του άτομα και την οικογένειά του. Παντρεμένος, έχει δύο παιδιά τον Μιχαήλ που σήμερα είναι 22 ετών και τον Δημήτρη 19 ετών.



    ΣΧΟΛΙΑ