• Business

    Χάρης Μπρουμίδης (Vodafone): Δεν θα αντιγράψουμε τον ΟΤΕ- Θα τα κάνουμε καλύτερα

    Χάρης Μπρουμίδης CEO Vodafone

    Χάρης Μπρουμίδης, Πρόεδρος και CEO της Vodafone Ελλάδος


    Επενδυτικό πλάνο 600 εκατ. ευρώ υλοποιεί η Vodafone για την ανάπτυξη του 5G και του FTTH (οπτική ίνα μέχρι το σπίτι) μέχρι το 2026, σύμφωνα με όσα είπε χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάς Χάρης Μπρουμίδης.

    Με τις παραπάνω επενδύσεις, η οπτική ίνα θα φτάσει σε400.000 σπίτια και θα χρειαστούν περαιτέρω επενδύσεις για να φτάσει στις 800.000 σπίτια που είναι και η δέσμευση της εταιρείας. “Θα χρειαστούμε νέα χρηματοδότηση που ακόμη δεν έχει καθοριστεί, για τη μετατροπή των FTTC (οπτική ίνα μέχρι την καμπίνα) σε FTTH (οπτική ίνα μέχρι το σπίτι)”, σημείωσε ο κ. Μπρουμίδης.

    ‘Όσον αφορά το 5G στόχος είναι η πλήρης κάλυψη των αστικών κέντρων, ενώ φέτος ξεκινάει και το 5G SA (stand alone), με στόχο τη σταδιακή του ανάπτυξη στην επόμενη πενταετία. Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της Vodafone, δεν προσφέρονται ακόμη εφαρμογές για το 5G SA, οπότε μπορεί να πάει πιο αργά η ανάπτυξή του.

    Μιλώντας, χθες σε συνάντηση με δημοσιογράφους, για την πορεία της Vodafone, αφού παρουσίασε την εξέλιξή της από μια εταιρεία κινητής σε μια εταιρεία τεχνολογίας και επικοινωνίας (tech-com), σημείωσε ότι έχει σχέδια ανάπτυξης του ICT, και στοχεύει σε έργα από το Δημόσιο ύψους 200 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη διετία (2ο22 και 2023).

    Θα τα κάνουμε καλύτερα από τον ΟΤΕ

    Σχετικά με τον ανταγωνισμό, που έχουν φέρει στην αγορά οι δωρεάν αναβαθμίσεις ταχυτήτων που προσφέρει ο ΟΤΕ, ο κ. Μπρουμίδης σημείωσε: “Δε θα αντιγράψουμε τον ΟΤΕ, θα τα κάνουμε καλύτερα”, εξηγώντας ότι η Vodafone θα προσφέρει κάτι άλλο στους πελάτες της. “Θα κάνουμε δωρεάν αναβαθμίσεις ανά περίπτωση και όχι οριζόντια. Ταυτόχρονα, όμως, θα προσφέρουμε στους πελάτες μας που επιλέγουν την 100 άρα γραμμή και άλλες προσφορές όπως την τηλεόραση της Vodafone μαζί με το Disney Channel”, σημείωσε. “Η στρατηγική μας είναι περισσότερο προσαρμοσμένη στις πραγματικές ανάγκες του πελάτη” σημείωσε, “στον οποίο θα δίνονται επιλογές για την προσφορά που θέλει”.

    Σημείωσε, ότι από 1/7/2022 ο ΟΤΕ προσφέρει έκπτωση στα τέλη μετάβασης, εκτίμησε ότι σύντομα θα βγει από την ΕΕΤΤ το νέο το νέο επικαιροποιημένο Μοντέλο Ελέγχου Συμπίεσης Περιθωρίου (PSM – Price Squeeze Model) και σημείωσε ότι πρέπει όλα τα πακέτα του ΟΤΕ να περάσουν από αυτό.

    Σχετικά με την πιθανότητα συνεργασίας με τη ΔΕΗ στην οπτική ίνα, σημείωσε ότι η Vodafone δεν έχει πραγματοποιήσει καμιά επαφή με τη ΔΕΗ, και τόνισε, ότι “αν η ΔΕΗ φτιάξει δίκτυο, αν δουλεύει και αν οι εμπορικοί όροι που θα προσφέρει θα είναι συμφέροντες, τότε θα συζητήσουμε”.

    Για την πορεία της αγοράς σημείωσε ότι η αγορά κινητής  κινείται καλά λόγω της αύξησης των data και η σταθερή ανεβαίνει λόγω της αναβάθμισης των ταχυτήτων. ‘Οπως είπε, από τους 1 εκατ. πελάτες οι 350.000 έχουν κάνει αναβάθμιση, (με μικρό παραπάνω κόστος). Όσον αφορά στην οπτική ίνα, εκτίμησε ότι η ζήτηση από τους καταναλωτές ανέρχεται στο 30% των διαθεσιμοτήτων.



    ΣΧΟΛΙΑ