ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Παράνομη πρόσβαση» σε έγγραφα που σχετίζονται με το εμβόλιο κατά της Covid-19 των Pfizer και BioNTech καταγράφηκε σύμφωνα με δήλωσή των δύο εταιρειών την Τετάρτη, κατά την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.
Η BioNTech και η Pfizer σε κοινή τους ανακοίνωση αναγέρουν: «Σήμερα, ενημερωθήκαμε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) ότι υπέστη κυβερνοεπίθεση και ότι σε ορισμένα έγγραφα που σχετίζονται με την υποβολή του υποψήφιου εμβολίου COVID-19 της Pfizer και της BioNTech… εντοπίστηκε παράνομη πρόσβαση.»
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «κανένα σύστημα της BioNTech ή της Pfizer δεν έχει παραβιαστεί, σε σχέση με αυτό το περιστατικό, και δεν γνωρίζουμε αν υπήρξε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων στη μελέτη». Όπως ανέφερε η εταιρεία βιοτεχνολογίας αναμένει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παραβίαση.
Ο EMA δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση, λέγοντας μόνο ότι ερευνά το συμβάν με τη βοήθεια της επιβολής του νόμου.
Παραμένει άγνωστο αν έχουν παραβιαστεί και έγγραφα σχετικά με το εμβόλιο της Moderna.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Reta»: Το φάρμακο-φάντασμα, η μαύρη αγορά, οι προειδοποιήσεις των ειδικών
- Γιώργος Κώτσηρας στο mononews: Τι έρχεται σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ταξί, πατίνια και διπλώματα οδήγησης
- Ποια μεγάλα ξένα funds έχουν βάλει στο στόχαστρο ελληνικές εταιρείες πληροφορικής
- Το «who is who» των νέων αναπληρωτών εκπροσώπων Τύπου της ΝΔ – Ο ελεύθερος χρόνος, οι επιλογές διασκέδασης και τα χόμπι τους
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.