ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δυνατότητα υποβολής επιπλέον αιτήσεων μέσω της επαναδιάθεσης πόρων, που αγγίζουν τα 6,4 εκατ. ευρώ, στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» παρέχεται μετά την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με αριθμό 358265/Β’ 6700/27-11-2023.
Ειδικότερα, οι αλλαγές που έγιναν στο πρόγραμμα επιδοτήσεων μέσω της εν λόγω ΚΥΑ, η οποία ορίζει προθεσμία 45 ημερών για την υποβολή δελτίου παραγγελίας οχήματος από τον δικαιούχο, με καταβολή προκαταβολής ή συμφωνητικού χρονομίσθωσης με προκαταβολή, δίνουν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τη δυνατότητα να αξιοποιήσει με βέλτιστο τρόπο τα διαθέσιμα κεφάλαια.
Με τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας των 45 ημερών για αιτήσεις που είχαν υπαχθεί σε αποφάσεις υπαγωγής έως 27/11/2023, διαπιστώθηκε ότι από τους 5.832 αιτούντες, οι οποίοι όφειλαν να υποβάλουν τα ανωτέρω δικαιολογητικά, δεν ανταποκρίθηκαν 3.040. Οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν, με αποτέλεσμα να αποδεσμευτεί ποσό 6.392.916,37 ευρώ για νέες αιτήσεις.
Η ημερομηνία έναρξης υποβολής νέων αιτήσεων είναι η 16/01/2024 και αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου ποσού.
Διαβάστε επίσης
Burger King: Σχέδιο διάσωσης $1 δισ. – Πού επενδύει η μητρική εταιρεία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φωτιές: Δωρεάν λεπτά ομιλίας, GB και αναστολή εισπρακτικών ενεργειών από τη Vodafone για τους πληγέντες
- ΑΑΔΕ: Λουκέτο και πρόστιμο 10.500 ευρώ σε γνωστό beach restaurant στην Ρόδο
- Bloomberg: Τελική μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Δεκέμβριο – Οι νέες προβλέψεις
- Η νέα βίλα ορόσημο της Oppenheim Architecture στην αλβανική ακτογραμμή
