• ΑΓΟΡΕΣ

    «Κατρακυλά» και το ρούβλι: Ξεπέρασε τα 68 ρούβλια ανά δολάριο η ισοτιμία

    • NewsRoom


    Η ισοτιμία του δολαρίου στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου της Μόσχας αυξήθηκε κατά 94 καπίκια, φθάνοντας τα 68,66 ρούβλια, και υπερβαίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο για πρώτη φορά από τις 16 Απριλίου 2016 την ισοτιμία των 68 ρουβλίων.

    Η ισοτιμία του ευρώ αυξήθηκε κατά 90 καπίκια φθάνοντας τα 78,15 ρούβλια υπερβαίνοντας την ισοτιμία των 78 ρουβλίων που ήταν στις 11 Απριλίου του 2018.

    Οι αμερικανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για τη χρήση χημικών όπλων κλονίζει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη μεγαλύτερη πετρελαιοεξαγωγική οικονομία του πλανήτη και οδηγεί το ρούβλι να υποχωρεί σήμερα Δευτέρα (13/8) κατά 0,13%.

    Παράλληλα, οι αποδόσεις των ομολογιακών τίτλων σκαρφάλωσαν στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από το 2016 την προηγούμενη εβδομάδα.

    Να σημειωθεί ότι μετά την κατάρρευση του Απριλίου, τα ρωσικά assets επανήλθαν κάπως σε τροχιά σταθεροποίησης, υποστηριζόμενα από την ανάκαμψη της τιμής του αργού πετρελαίου, ενώ και το ρούβλι φάνηκε σχετικά ανθεκτικό σε σύγκριση με τα νομίσματα άλλων αναδυόμενων αγορών. Όμως, το γεγονός ότι το ρούβλι ενισχύθηκε στις αρχές του καλοκαιριού, το καθιστά, σύμφωνα με αναλυτές, πιο ευάλωτο σε νέες ρευστοποιήσεις αυτήν την περίοδο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε ελεύθερη πτώση και το ρούβλι – Γιατί οι επενδυτές γυρίζουν και πάλι την πλάτη στη Ρωσία 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επί ξηρού ακμής η τουρκική λίρα: Κατρακύλα με το «καλημέρα» στην Ασία, οι κινήσεις της κεντρικής τράπεζας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καταρρέει η τουρκική οικονομία: Σε νέο ιστορικό χαμηλό η λίρα – Σε απόσταση αναπνοής από το 20% η απόδοση των 10ετών ομολόγων



    ΣΧΟΛΙΑ