• Business

    Κατασχεμένο πολυτελές διαμέρισμα μεγιστάνα πουλήθηκε στην τιμή έκπληξη των 53,4 εκατ. δολαρίων

    • Bloomberg
    Το εμβληματικό κτίριο Opus Hong Kong, όπου βρίσκεται το διαμέρισμα

    Το εμβληματικό κτίριο Opus Hong Kong, όπου βρίσκεται το διαμέρισμα


    Το πολυτελές διαμέρισμα του Κινέζου μεγιστάνα Chen Hongtian, που είχε κατασχεθεί, πουλήθηκε έναντι 418 εκατ. δολαρίων Κονγκ Κονγκ, δηλαδή 53,4 εκατ. δολ. ΗΠΑ, την ώρα που ο επιχειρηματίας αγωνίζεται να αποπληρώσει τους πιστωτές του εν μέσω της κρίσης ακινήτων που ταλανίζει την Κίνα.

    Το οροφοδιαμέρισμα βρίσκεται στο Opus Hong Kong, ένα από τα πιο περιζήτητα κτίρια της πόλης.

    Τον Φεβρουάριο, η Bank of Communications Co. ανέθεσε σε διαχειριστή το ακίνητο, το οποίο διατέθηκε προς πώληση μέσω της εταιρείας ακινήτων Savills Plc λίγους μήνες αργότερα.

    Η τιμή πώλησης είναι 39% χαμηλότερη από την προηγούμενη καταγεγραμμένη αποτίμηση των 680 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ.

    Ο Chen και η σύζυγός του, Chen Yao Li Ni, αγόρασαν το περιουσιακό στοιχείο στην τιμή των 387 εκατ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ, το 2015.

    Πέντε υπνοδωμάτια

    Το διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου, που εκτείνεται σε 479 τετραγωνικά μέτρα, περιλαμβάνει πέντε υπνοδωμάτια και δύο θέσεις στάθμευσης.

    Το κτίριο των 12 ορόφων στο 53 Stubbs Rd. ήταν το πρώτο οικιστικό έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Frank Gehry στην Ασία, καταγράφοντας ρεκόρ τιμών στο Χονγκ Κονγκ όταν άνοιξε το 2012.

    Τα περιουσιακά στοιχεία του Chen, προέδρου της επενδυτικής εταιρείας Cheung Kei Group με έδρα το Χονγκ Κονγκ, κατασχέθηκαν από πιστωτές τους τελευταίους μήνες, λόγω των «βραχυπρόθεσμων ζητημάτων ρευστότητας».

    Σε αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, μια έπαυλη αξίας 271 εκατομμυρίων δολαρίων και ένα εμπορικό κτίριο, αξίας 892 εκατομμυρίων δολαρίων, που έχουν επίσης τεθεί προς πώληση από τους πιστωτές.

    Ο 60χρονος πλέον Chen ίδρυσε τον όμιλο Cheung Kei συγκεντρώνοντας τις επιχειρήσεις που κατείχε στο Χονγκ Κονγκ και στο Σεντζέν το 1990, όταν η Κίνα πίεζε για μεταρρύθμιση της οικονομίας της αγοράς.

    Ο όμιλος σύντομα στράφηκε στην ανάπτυξη ακινήτων και στις οικονομικές επενδύσεις μετά από την αρχική επιτυχία που σημείωσε στην κλωστοϋφαντουργία.

    Πριν από τις κατασχέσεις, είχε συγκεντρώσει 10 πύργους γραφείων και ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ομίλου.

    Διαβάστε ακόμη:

    The Social Athens Hotel: Η ολική επαναφορά ενός κτηρίου του ’60 σε σύγχρονο boutique προορισμό

    Το νέο Benaki Museum Shop στη Navarino Agora

    Μια πέτρινη ραχοκοκαλιά στην Αντίπαρο



    ΣΧΟΛΙΑ