• Architecture & Design

    Το νέο Benaki Museum Shop στη Navarino Agora

    Benaki Museum Shop

    Benaki Museum Shop


    Tο τελευταίο έργο της σχεδιαστικής ομάδας StudioLav σε συνεργασία με την Κωσταντία Μάνθου, αρχιτέκτονα και creative designer του Πωλητηρίου του Μουσείου Μπενάκη δεν είναι παρά το νέο shop του αθηναϊκού μουσείου εντός της Navarino Agora στη Μεσσηνία.

    Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στη Navarino Agora είναι ένας φιλόξενος προορισμός, που προσφέρει μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία σε όλους τους επισκέπτες και ιδιοκτήτες οικιών εντός της Costa Νavarino, καθώς και σε ντόπιους αλλά και επισκέπτες της Μεσσηνίας.

    Σχεδιασμένο από την StudioLav (με έδρα το Λονδίνο, που ιδρύθηκε από τον Λουκά Αγγέλου και τη Βάσω Ασφή) σε συνεργασία με την Κωστάντια Μάνθου, αρχιτέκτονα και Δημιουργική Σχεδιάστρια του Πωλητηρίου του Μουσείου Μπενάκη, τα διακριτικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του χώρου συνδυάζονται με υλικά που τιμούν την πλούσια παράδοση της Ελλάδας στη χειροτεχνία.

    Ξύλο καστανιάς σε απόχρωση τερακότας, ανακλαστικές επιφάνειες και brushed μέταλλο στρώνονται για να δημιουργήσουν ένα λαμπερό κέλυφος που τονίζει, χωρίς να συναγωνίζεται, τη φυσική ομορφιά του γύρω τοπίου και τη συναρπαστική ιστορία πίσω από κάθε αντικείμενο σε ένα ταξίδι στο χρόνο, την τέχνη και τη χειροτεχνία.

    Φωλιασμένος μέσα στη σκιασμένη τοξωτή γκαλερί, ο μικροκαμωμένος και φωτεινός χώρος έχει χωριστεί οπτικά και υλικά σε δύο διακριτά μέρη.

    Κατά την είσοδό τους από την αριστερή πλευρά, οι επισκέπτες καλωσορίζονται με απαλά στοιχεία σε ζεστή απόχρωση τερακότας.

    Το κυρτό ξύλινο πάνελ τυλίγεται γύρω από τους τοίχους, δημιουργώντας ένα συναρπαστικό σκηνικό για τη βιτρίνα.

    Ο απαλός όγκος του πάγκου επιπλέει με χάρη πάνω από το πάτωμα, ενώ ο επιβλητικός μαρμάρινος πάγκος προσθέτει έναν αέρα κομψότητας και φινέτσας.

    Προχωρώντας πιο μέσα στο κατάστημα, οι ελάχιστες επιμελημένες προθήκες δίνουν έμφαση στη συλλογή, προκαλώντας μια αίσθηση στο χώρο που θυμίζει γκαλερί.

    Τα γραμμικά ράφια από brushed μέταλλο, τοποθετημένα πάνω στους χειροποίητους τοίχους υφής, εμπλέκονται σε ένα λεπτό διάλογο μεταξύ φωτός και σκιάς, δίνοντας τελικά βάθος στα εκθέματα.

    Ένα ντυμένο με καθρέφτη κεντρικό στοιχείο φιλοξενεί τακτοποιημένα κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Τοποθετημένο στη μέση του χώρου, φαινομενικά εξαφανίζεται στο δομημένο δάπεδο terrazzo, δημιουργώντας σαγηνευτικές αντανακλάσεις που προσθέτουν στη γοητεία του σκηνικού.

    Designed by STUDIOLAV in collaboration with Kostantia Manthou

    studiolav.com & benakishop.gr

    Photography by Manos Chatzikostantis.

    Διαβάστε επίσης:

    Μια πέτρινη ραχοκοκαλιά στην Αντίπαρο

    Το αρχιτεκτονικό γραφείο των High Noon παρουσιάζει: Pedion Residence

    Back to the future: Μεταμόρφωση διαμερίσματος στο Κολωνάκι



    ΣΧΟΛΙΑ