• Business

    Κανένας περιορισμός για την Star Bulk μετά την έκδοση των νέων μετοχών: Μπορεί να επεκτείνει τον στόλο της

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers ναυτιλία

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    Κανέναν περιορισμό όσον αφορά στις φιλοδοξίες της για επέκταση του στόλου της δεν επιβάλλει στην ναυτιλιακή εταιρεία Star Bulk Carriers η συμφωνία με τους 15 πιστωτές της για την αναδιάρθρωση των δανείων της. Αυτό ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της εταιρείας, Hamish Norton, σε conference call μετά την ανακοίνωση της Star Bulk για την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσφοράς νέων μετοχών, η οποία αποτελούσε προϋπόθεση για την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τους πιστωτές της.

    Υπενθυμίζεται ότι η Star Bulk Carriers προχώρησε στην έκδοση 11.976.745 νέων μετοχών, στην τιμή των 4,30 δολαρίων ανά τεμάχιο, με τα συνολικά έσοδα να ανέρχονται στο ποσό των 50,2 εκατ. δολαρίων. Όπως ανακοίνωσε η ναυτιλιακή, τα έσοδα που προέκυψαν από αυτή την έκδοση πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

    Με την έκδοση αυτή τίθεται σε ισχύ η συμφωνία με τους πιστωτές, με την οποία η εταιρεία είχε πετύχει την παράταση δανειακών αποπληρωμών ύψους 224 εκατ. δολαρίων κατά δύο χρόνια, καθώς και τη χαλάρωση των όρων των δανείων της μέχρι το τέλος του 2019.

    Παράλληλα, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός όσον αφορά στις αγορές πλοίων, όπως διευκρίνισε στο conference call ο Norton.

    Στο ίδιο conference call τονίστηκε ότι πλέον η ρευστότητα της Star Bulk ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι δεσμεύσεις της για δαπάνες φτάνουν τα 193,4 εκατομμύρια δολάρια, και αφορούν σε πέντε νεότευκτα πλοία τύπου Newscastlemax.

    Από τη πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πέτρος Παππάς, η οικογένεια του οποίου μετά τις τελευταίες μετοχικές ανακατατάξεις διαθέτει μερίδιο 5,8% στην εταιρεία (η Oaktree Capital Management έχει το 51,6%, ενώ η Caspian Capital το 6,6%), δήλωσε ότι οι βάσεις για την ανάκαμψη της αγοράς υπάρχουν, αν και εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το πότε θα γίνει αυτό.

    «Ο κεντρικός πυρήνας των μετόχων μας, Oaktree, Caspian, καθώς και η οικογένεια και οι συνεργάτες μου, επένδυσαν στην εταιρεία σε αυτήν την προσφορά. Πιστεύουμε στις προοπτικές της Star Bulk και δεσμευόμαστε να οδηγήσουμε την εταιρεία μας έξω από αυτό το τούνελ και σε καλύτερες εποχές», τόνισε.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/o-giorgos-prokopiou-strefete-sti-chrisi-lng-os-kafsimou-gia-ta-plia-tis-dynacom-tankers/76210



    ΣΧΟΛΙΑ