• Business

    Καμπανάκι από Χατζηιωάννου της EasyJet: Σε κενά αέρος οι αεροπορικές λόγω Τουρκίας,Brexit και ISIS

    Στέλιος Χατζηιωάννου

    Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής της εταιρείας χαμηλού κόστους EasyJet


    Οι μετοχές της EasyJet έχουν μειωθεί κατά πολύ, μετά την προειδοποίηση για μια δύσκολη θερινή περίοδο, λόγω της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια, του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, καθώς και του Βrexit. Η EasyJet του Στέλιου Χατζηιωάννου αντιμετωπίζει δυσκολίες, όπως και πολλές άλλες αεροπορικές εταιρείες.

    Ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους ζημιώθηκε από τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας, που έχουν προκαλέσει αβεβαιότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν την τρέχουσα περίοδο. Οι κρατήσεις μειώθηκαν περίπου κατά 10%, από τότε που η Μεγάλη Βρετανία ψήφισε υπέρ της αποχώρησης της από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγχρόνως, η πτώση της λίρας έναντι του ευρώ έχει κοστίσει στην εταιρεία £40 εκατομμύρια.

    Η Διευθύνων σύμβουλος της EasyJet, Carolyn McCall, τόνισε πως οι ταξιδιώτες έχουν αποθαρρυνθεί από τα πρόσφατα διεθνή γεγονότα και η πτώση της στερλίνας αυξάνει το κόστος για τους παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος αερομεταφορέας είχε πάρει θέση υπέρ του Bremain, εκτιμώντας πως οι συνέπειες του Brexit θα είναι ανυπολόγιστες.

    Για να αντεπεξέλθει στις οικονομικές δυσκολίες, η εταιρεία αναγκάστηκε να κάνει πολλές προσφορές τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Οι δύο αυτοί μήνες παραδοσιακά είχαν τη μεγαλύτερη κίνηση και παρά την προσπάθεια αυτή, οι μετοχές της έχουν σημειώσει σημαντική πτώση της τάξεως του 5%.

    Η επίθεση στις Βρυξέλλες, η συντριβή του αεροσκάφους της Egyptair, οι απεργίες ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας  και  οι αντίξοες καιρικές συνθήκες οδήγησαν σε 1.221 ακυρώσεις και το κόστος ανήλθε στα £20 εκατομμύρια. Επίσης, σύμφωνα με τη διευθύνοντα σύμβουλο της EasyJet, η αστάθεια των τιμών συναλλάγματος, ως αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος καθώς και τα πρόσφατα γεγονότα σε Τουρκία και Νίκαια συνεχίζουν να επηρεάζουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Ωστόσο, η εταιρεία θα παραμένει πιστή στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη μεγαλύτερη ενιαία αγορά.

    Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τα πρόσφατα γεγονότα και την οικονομική κρίση, αφού οι καταναλωτές όχι μόνο φοβούνται να ταξιδέψουν, αλλά δεν έχουν και τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά των εισιτηρίων. Την πραγματικότητα αυτή αναγνωρίζει τόσο η EasyJet, όσο και η British Airways και η Lufthansa.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ena-skotino-mistiko-apili-tin-aftokratoria-tou-zara/62766

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/ki-omos-kapii-ichan-provlepsi-apo-kero-tin-proedriki-koursa-tou-donald-trump-video/62826

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ