• Business

    «Καλύτερη στα σημεία» η πρόταση της Impala για την Creta Farms


    «Καλύτερη στα σημεία» δείχνει να είναι η προσφορά της Impala Invest για την Creta Farms.

    Πηγές με γνώση της υπόθεσης επισημαίνουν πως η πρόταση του Δημήτρη Βιντζηλαίου υπερέχει ελαφρώς έναντι των Ρώσων της Lime Capital, οι οποίοι ελέγχουν την γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, σημειώνοντας μάλιστα πως με βάση την πρώτη ανάγνωση δείχνει να είναι πιο συμφέρουσα για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (από πλευράς τιμήματος, «κουρέματος» των δανείων, χρηματοδότησης κα.).

    Σπεύδουν ωστόσο να τονίσουν πως είναι πρώιμο οποιοδήποτε συμπέρασμα σχετικά με την ανάδειξη του τελικού νικητή. Και αυτό όπως λένε γιατί, θα υπάρξει «δεύτερος γύρος» και κατάθεση βελτιωτικών προσφορών, από τις οποίες μπορεί να προκύψει αλλαγή συσχετισμών και ένα διαφορετικό τοπίο στην κούρσα διεκδίκησης της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

    Υπενθυμίζεται πως χθες το βράδυ στις 21:00 έληξε η προθεσμία που είχαν οι υποψήφιοι επενδυτές να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

    Από τους συνολικά έξι που εκδήλωσαν κατ’ αρχήν ενδιαφέρον (μη δεσμευτική προσφορά), τελικά δυο αποφάσισαν να υποβάλλουν δεσμευτική προσφορά: η Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου και η Lime Capital, βασικός μέτοχος της «Δωδώνης». Εκτός διεκδίκησης έμειναν η «Νίκας» του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, ο ομογενής επιχειρηματίας Θόδωρος Δουζόγλου και το Fund HIG.

    Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα ανάδειξης του προτιμητέου επενδυτή, οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως στόχος είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουν οι διαδικασίες εξυγίανσης με βάση τις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα, ωστόσο θεωρούν βέβαιο ότι η όλη διαδικασία θα κρατήσει κάποιες εβδομάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ