• Business

    Δυο προσφορές για την Creta Farms – Ποιοι την διεκδικούν…


    Σε «κούρσα» για δυο εξελίσσεται η μάχη για την απόκτηση της Creta Farms. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο από τους συνολικά έξι επενδυτές που ενδιαφέρονταν για την κρητική αλλαντοβιομηχανία κατέθεσαν τελικά δεσμευτική προσφορά. Πρόκειται για την Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου (ελέγχει και την Λακωνική Τροφίμων) και τους Ρώσους μετόχους της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη».

    Να σημειωθεί πως σήμερα στις 21!00 το βράδυ έληγε η προθεσμία που είχε δοθεί από την EY που διενεργεί τον διαγωνισμό στους υποψήφιους επενδυτές για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα αρχίσει άμεσα η αξιολόγηση των προσφορών, ώστε μέχρι τέλος του μήνα να έχει αναδειχθεί ο προτιμητέος επενδυτής που θα αναλάβει την ευθύνη εξυγίανσης και ανασυγκρότησης της πολύπαθης βιομηχανίας. Η οποία έφθασε στην καταστροφή εξαιτίας της κακοδιαχείρισης, των άστοχων χειρισμών αλλά και της αδυσώπητης κόντρας ανάμεσα στους βασικούς
    μετόχους, τα αδέλφια Κωνσταντίνο και Μάνο Δομαζάκη.

    Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η πλευρά Βιντζηλαίου υπέβαλλε μαζί με την προσφορά και αναλυτικό business plan, το οποίο πέρα από το τίμημα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την πρόταση του επενδυτή για το ύψους του «κουρέματος» και τα κεφάλαια που θα συνεισφέρει για να ανακτήσει η εταιρεία τον βηματισμό της.

    Όλα δείχνουν πως η «Νίκας» του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, ο ομογενής επιχειρηματίας Θόδωρος Δουζόγλου και το fund HIG μένουν εκτός διεκδίκησης.

    Υπενθυμίζεται πως μέχρι πριν αποκαλυφθεί η διαμάχη των βασικών μετόχων που οδήγησε την εταιρεία στα βράχια, η Creta Farms είχε ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά αλλαντικών, με αιχμή την καινοτόμα σειρά αλλαντικών «Εν Ελλάδι». Σήμερα, είναι «σκιά του εαυτού της», με την παραγωγή να έχει ουσιαστικά σταματήσει και τη νέα διοίκηση που ορίστηκε από τις τράπεζες να προσπαθεί να επαναφέρει την εταιρεία σε λειτουργία. Μάλιστα, τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκταμιευθεί ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 4 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αγοραστούν οι απαραίτητες πρώτες ύλες και να ξεκινήσει η παραγωγή.



    ΣΧΟΛΙΑ