• Business

    Καλημέρα! Αυτές είναι οι 5 σημαντικές ειδήσεις που πρέπει να ξέρετε για την οικονομία !


    Καλημέρα! Αυτές είναι οι 5 ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε πριν τον πρωϊνό σας καφέ!

    -Ένα πολύ σύντομο Eurogroup, χωρίς συζήτηση για Ελλάδα, προανήγγειλε για σήμερα, από τις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης. «Είναι η πρώτη ενημέρωση Τύπου στην οποία δεν χρειάζεται να μιλήσω για την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ, δηλώνοντας ικανοποιημένος. Ο ESM θα αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης.

    – Την ολοκλήρωση της πώλησης της Finansbank, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα. Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας είναι η ενίσχυση της ρευστότητας της Εθνικής Τράπεζας με 3,5 δισ. ευρώ. Το όφελος από την κίνηση αυτή υπολογίζεται στα 150 εκατ. ευρώ ετησίως.

    – Εξώδικο στο ΤΑΙΠΕΔ, διεκδικώντας 10% από τη σύμβαση για την αξιοποίηση του Ελληνικού απέστειλαν χθες πέντε δήμοι των Μεσογείων. Οι δήμοι Κρωπίας, Μαρκόπουλου Μεσογείας, Παιανίας- Γλυκών Νερών, Ραφήνας- Πικερμίου και Σπάτων- Αρτέμιδος βασίζουν τη διεκδίκησή τους στο νόμο του 1995, με τον οποίο ορίστηκε το πλαίσιο για τη μεταφορά του αεροδρομίου από το Ελληνικό στα Σπάτα και στον οποίο προβλεπόταν η καταβολή οικονομικού αντισταθμίσματος, λόγω της επιβάρυνσης που θα επέφερε στα Μεσόγεια η λειτουργία του.

    – O κ. Ευάγγελος Καραγρηγορίου θα είναι όπως όλα δείχνουν ο εκλεκτός του υπουργείου οικονομικών για να αναλάβει καθήκοντα προέδρου στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, στη θέση του κ. Αντώνη Στεργιώτη. Τις επόμενες ώρες αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα ο κ. Καραγρηγορίου να περάσει από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής και να αναλάβει τη νευραλγική θέση του εποπτεύοντος ενός κλάδου που τζιράρει ετησίως 6 δις. ευρώ.

    -Στις 24 Ιουνίου θα μετρήσουν τελικά τις δυνάμεις τους η εταιρεία Μινωικές Γραμμές και η Τράπεζα Πειραιώς με στόχο τον έλεγχο της Hellenic Seaways. Η χθεσινή συνέλευση της HSW αναβλήθηκε μετά από αίτημα και των δύο μετόχων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/dite-pia-trapeza-tha-glitosi-chaos-tou-brexit/53700



    ΣΧΟΛΙΑ