• Business

    Κ. Κωνσταντακόπουλος: Ευχάριστη έκπληξη για την Costamare από την JP Morgan

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος

    Κωστής Κωνσταντακόπουλος, επικεφαλής COSTAMARE


    «Τι συμβαίνει με την Costamare;», αναρωτιόμασταν σε χθεσινό μας άρθρο στο mononews.gr, και σήμερα δεν θα πρωτοτυπήσουμε. Θα αναρωτηθούμε και πάλι «τι στο καλό συμβαίνει με την Costamare;» – αλλά για διαφορετικό λόγο.

    Όπως γράφαμε χθες, η απόφαση της εταιρίας του Κ. Κωνσταντακὀπουλου να προχωρήσει στη διανομή μερίσματος 0,10 δολάρια/μετοχή για το τρίτο τρίμηνο του 2016, ποσό μειωμένο κατά 65,5% σε σχέση με το προηγούμενο μέρισμα των 0,29 δολαρίων/μετοχή, αντιμετωπίστηκε αρνητικά από τους αναλυτές, με τον διεθνή οίκος αξιολόγησης STIFEL, μάλιστα, να προχωρά σε υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της από «hold» σε «sell».

    Αντίθετη άποψη έχει όμως η JP Morgan, η οποία έκανε την έκπληξη, αναβαθμίζοντας την αξιολόγηση της μετοχής της εταιρείας από «neutral» σε «overweight»!

    Πώς εξηγείται αυτή η κίνηση της JP Morgan; Πολύ απλά, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο και κρατά τα θετικά της μείωσης του μερίσματος, που σύμφωνα με τον αναλυτή Noah Parquette είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

    «Αν και η περικοπή του μερίσματος είναι ατυχής, ωστόσο απελευθερώνει ταμειακές ροές και παγιώνει τη ρευστότητά της, κατά την άποψή μας», εκτιμά ο Parquette, που σημειώνει επίσης πως η χθεσινή πτώση της μετοχής της εταιρείας, μετά και την υποβάθμιση της STIFEL, «διόρθωσε» την υπερβολικά υψηλή τιμή της.

    O Parquette εμφανίζεται εξάλλου συγκρατημένα αισιόδοξος για τις προοπτικές της εταιρείας, επισημαίνοντας πως με το υψηλό ποσοστό απασχόλησης των πλοίων της θα έχει σχετικά σταθερές ταμειακές ροές για το 2016 και το 2017, με το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσής της να είναι σε μικρές κατηγορίες πλοίων.

    Ο αναλυτής της JP Morgan δεν παραλείπει να σχολιάσει θετικά και την κίνηση της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου να επανεπενδύσει ολόκληρο το μέρισμά της στην εταιρεία, για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, σημειώνοντας πως με τον τρόπο αυτό μειώνονται οι ανάγκες ρευστότητας της Costamare.

    Σημειώνεται ότι, όπως ανέφερε χθες ο Γρηγόρης Ζήκος, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, η ναυτιλιακή έχει πραγματοποιήσει από την αρχή του έτους συμφωνίες αναδιάρθρωσης χρεών ύψους 760 εκατ. δολαρίων και ως εκ τούτου δε θα έχει αποπληρωμές δόσεων για το 2017. Παράλληλα, για το 2018, έχει μειώσει τα κεφάλαια για αποπληρωμή δανείων σε 80 εκατ. δολάρια από 440 εκατ. δολάρια που ήταν πριν.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/na-mistiko-opio-tha-mporouse-na-echi-sothi-hanjin/79570



    ΣΧΟΛΙΑ