• Business

    Κ. Φρουζής στο mononews.gr για Novartis: «Δεν έχω φύγει στο εξωτερικό – Είναι σκευωρία και θα καταρρεύσει»


    Θύμα σκευωρίας και κατασκευασμένων μαρτύρων υποστηρίζει πως έχει πέσει ο Κωνσταντίνος Φρουζής, ένας από τους εμπλεκόμενους στην πολύκροτη υπόθεση της Novartis. Ο κ. Φρουζής μιλώντας για πρώτη φορά μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης εξηγεί στο mononews.gr πως με βάση την εικόνα που έχει διαμορφώσει από τα μέχρι στιγμής δημοσιεύματα καθώς δεν έχει πάρει ακόμη τη δικογραφία στα χέρια του, δεν φαίνεται να υπάρχουν ουσιαστικά στοιχεία για τις κατηγορίες που του αποδίδονται ενώ αρνείται κατηγορηματικά ότι μοίραζε λεφτά με βαλίτσες σε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη. Αντίθετα, ισχυρίζεται πως δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ, λέγοντας πως δεν χρειάστηκε ποτέ να μπει στο δίλημμα αυτό, αφού κανείς δεν του ζήτησε χρήματα ενώ υπενθυμίζει πως δεν ήταν ιδιοκτήτης, αλλά στέλεχος της εταιρείας.

    Θεωρεί την υπόθεση στημένη και μάλιστα με πρόχειρο τρόπο, κάτι που όπως λέει αποδεικνύεται από το ότι ξαφνικά βρέθηκαν τρεις μάρτυρες καθώς και από τον τρόπο που εμφανίζεται ο ίδιος να μεταχειρίζεται υπουργούς και πρωθυπουργούς.

    Φρουζής
    Kωνσταντίνος Φρουζής. Τέως CEO της CRETA FARM, πρώην αντιπρόεδρος Novartis Hellas

    Ο κ. Φρουζής σημειώνει πως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το θέμα θα λάβει τόσο μεγάλες διαστάσεις και πως θα βρίσκονταν κατηγορούμενος χωρίς αποδείξεις, σε μια τόσο διάτρητη –όπως την χαρακτηρίζει- υπόθεση.

    «Είναι σαν να βλέπω κινηματογράφο… σαν να βλέπω κάποιον άλλο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis και πρόεδρος επί σειρά ετών του ΣΦΕΕ αδυνατεί να εξηγήσει τον λόγο που δεν κλήθηκε να καταθέσει το προηγούμενο διάστημα, ενώ ούτε τώρα έχει λάβει κάποια κλήση από την εισαγγελία.

    Ο ίδιος πάντως δηλώνει πως δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια, και πως θα περάσει στην αντεπίθεση, γνωρίζοντας πως είναι αθώος. Όπως λέει αυτή τη στιγμή, εξετάζει τους τρόπους που θα χειριστεί την κατάσταση και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να προστατέψει την τιμή και την υπόληψη του.

    «Θα είμαι επιθετικός, γιατί ξέρω ότι έχω δίκιο… Δεν υπάρχει περίπτωση να σπιλώνεται το όνομά μου και να ταλαιπωρούνται τα παιδιά μου και να καθίσω άπραγος», σημειώνει με έμφαση.

    Δεν κρύβει τέλος πως ο σάλος που έχει ξεσπάσει γύρω από την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στη δουλειά του ενώ κληθείς να σχολιάσει τις φήμες, που τον θέλουν να έχει διαφύγει στο εξωτερικό απαντά πως είναι στην Ελλάδα, και στόχος του είναι να δικαιωθεί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απάντηση ΝΔ για Novartis: «Ψέμματα τα περί λίστας ονομάτων από το FBI»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βενιζέλος για Novartis : «Επαναλαμβάνεται το ’89 ως φάρσα» -Πάμπερς, βαλίτσες, μάρτυρες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Για μίζες 50 εκατ. ευρώ κάνουν λόγο 3 προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis



    ΣΧΟΛΙΑ