• Business

    Jumbo: Ξεκινά η διανομή του προμερίσματος στους μετόχους

    • NewsRoom
    Βακάκης

    Απόστολος Βακάκης. Επικεφαλής της εταιρείας Jumbo


    Με διανομή προμερίσματος για τη χρήση του 2018/2019, προχωρά η εταιρεία Jumbo, όπως αποφασίστηκε από τη συνέλευση του Δ.Σ της εταιρείας, την 8η Απριλίου 2019. Η διανομή προμερίσματος αφορά σε ποσό ύψους 25.851.354,21 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 0,19 ευρώ ανά μετοχή προ παρακράτησης φόρου (μεικτό). Το προμέρισμα, μετά την παρακράτηση φόρου 10%, ανέρχεται σε (καθαρό) ποσό ευρώ 0,1710 ανά μετοχή.

    Όπως ενημερώνει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, δικαιούχοι είναι οι Μέτοχοι της Εταιρείας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ., την Πέμπτη 09.05.2019 (ημερομηνία προσδιορισμού-record date). Ημερομηνία αποκοπής του προμερίσματος είναι η Τετάρτη, 08.05.2019. Από τη Τετάρτη, 08.05.2019 οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα λήψης του προμερίσματος της χρήσης 2018/2019.

    Σε ό,τι αφορά στην έναρξη καταβολής του προμερίσματος στους δικαιούχους μετόχους, αυτή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 14.05.2019, από την πληρώτρια Τράπεζα «Eurobank Ergasias Α.Ε.» ως ακολούθως:
    • Μέσω των Χειριστών Σ.Α.Τ., για τους επενδυτές που έχουν εξουσιοδοτήσει τους Χειριστές τους για την είσπραξη.
    • Με κατάθεση στο Διεθνή Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (IBAN), όπου ο επενδυτής έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να εισπράττει τα διανεμόμενα ποσά σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Τ. και την υπ’ αριθμ. 6 απόφαση του Δ.Σ. της ATHEXCSD, όπως ισχύουν, για τους επενδυτές, που δεν επιθυμούν να τα εισπράττουν μέσω των Χειριστών τους. Αφορά μόνο επενδυτές που έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ στην πληρώτρια Τράπεζα.
    • Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Πληρώτριας Τράπεζας «Eurobank Ergasias Α.Ε.», για τους υπόλοιπους επενδυτές.

    Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πληρωμή από το Δίκτυο καταστημάτων της Τράπεζας Eurobank Ergasias, είναι απαραίτητο να προσκομιστεί το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και η εκτύπωση στοιχείων του αριθμού Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδ. Αριθμ. Μερίδας Επενδυτή στο ΣΑΤ). Σε περίπτωση που η πληρωμή γίνει σε τρίτο πρόσωπο, είναι υποχρεωτική η προσκόμιση εξουσιοδότησης, η οποία θα φέρει τα πλήρη στοιχεία, τόσο του δικαιούχου μετόχου, όσο και του εξουσιοδοτούμενου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ. & Α.Φ.Μ.), θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του εντολέα από Αστυνομική ή άλλη Αρχή.

    Μόλις παρέλθουν τρεις μήνες από την ημερομηνία έναρξης καταβολής, δηλαδή από την Παρασκευή 16.08.2019 και εφεξής, το προμέρισμα θα καταβάλλεται μόνο από τα γραφεία της εταιρίας στο Μοσχάτο Αττικής (οδός Κύπρου αρ. 9 και Ύδρας).

    Οι κ.κ. μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της εταιρείας (τηλ. 2104805267, υπεύθυνη κ. Αμαλία Καραμητσώλη), εφ’ όσον επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες.

    Επισυνάπτονται, επιπλέον και τα στοιχεία επικοινωνίας της πληρώτριας Τράπεζας «EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.»: Υποδιεύθυνση Domestic Markets Custody Operations, Τμήμα Corporate Actions, Ιωλκού 8 & Φιλικής Εταιρείας, Τ.Κ. 14234 Νέα Ιωνία, τηλέφωνα επικοινωνίας 210 3522085 και 210 352228.4

    Διευκρινίζεται στους κ.κ. Μετόχους ότι το δικαίωμα είσπραξης προμερίσματος παραγράφεται μετά την παρέλευση πενταετίας (250 ΑΚ περ. 15) από το τέλος του έτους, εντός του οποίου γεννήθηκε η απαίτηση και ότι μετά τη συμπλήρωση της παραγραφής τα σχετικά ποσά περιέρχονται οριστικά στο Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν.δ 1195/1942.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χαμόγελα για την οικογένεια του Mr Jumbo

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Πέτρος Γαϊτάνος συμβουλεύει τους νονούς στη νέα διαφήμιση του Jumbo

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΟΤΕ, Jumbo και ΟΠΑΠ εναντίον τραπεζών στο Χρηματιστήριο



    ΣΧΟΛΙΑ